Hebe: groen, het hele jaar door

In augustus zijn we alweer gewoon aan de heerlijke kleuren en geuren die een zomertuin bevat. Om deze tuin een nieuwe frisse toets of een extra eyecatcher te geven, kan je de Hebe – of struikveronica – planten. 

Hebe 05 WEBDe witte, lavendelblauwe, paarse, roze of lila bloemen van de plant bloeien tot ver in oktober. Deze bloemen zitten trouwens vol nectar, wat vlinders aantrekt en aansterkt. Omdat de Hebe zo lang bloeit, kunnen de vlinders er ook tanken als andere zomerplanten al zijn uitgebloeid.

Advertising
 

Plant met effect

Behalve bloemen geven ook verschillende bladkleuren sfeer en variatie in je tuin. Laat je daarom eens verrassen door de Hebe met lichtgrijs, grijsgroen, frisgroen, diepgroen, paars en bont blad. De Hebe is echt een trendplant. Zet bijvoorbeeld eens blauwbloeiende soorten in potten van natuurlijke materialen of en bakken met een verweerd uiterlijk dan perfect aan bij de tuintrendHebe 03 WEB ‘Unexpected Wild’. Hou je liever van de trend ‘Eco Luxe’ waarbij luxueuze uitstraling wordt gecombineerd met een natuurlijke look? Zet dan de witbloeiende Hebe met glanzend blad samen met pluimhortensia’s in een metallic bak.

Groen, het hele jaar door

Bovendien is de Hebe een groenblijver die de tuin het hele jaar ‘body’ geeft. Zet de plant ook in een pot op het terras. Als je zorgt dat in de bodem van de pot een paar gaten zitten, kan overtollig water wegvloeien. Een beetje plantenvoeding op tijd en stond kan de Hebe ook waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: