Hartverwarmende start van tulpenseizoen

De ‘Week van de Tulp’ is feestelijk afgerond met een tulpenmuur in elke Vlaamse provincie, een wedstrijd op Radio 2 en het uitdelen van tulpenboeketten in woonzorgcentra.

Op zaterdag 23 januari legde ‘Groen van bij ons’ een tulpenmuur van 2.000 tulpen aan op één locatie in elke Vlaamse provincie om de lente in bloemenland op gang te trekken. De tulpenmuur is een ontwerp van Stefan Van Berlo, Belgisch kampioen bloemschikken. De opstelling gebeurde door een florist uit elke provincie:

• Melle, aan de tuinbouwschool door Ivan Poelman
• Sint-Truiden, op het Abdijplein door Kevin Lennertz
• Tielt, op de Boerenmarkt door Alexander de Langhe
• Halle, op het Cardijnplein door Herman van Dionant
• Zwijndrecht, op het Binnenplein aan het gemeentehuis door Stefan Van Berlo

Luisteraars van Radio 2 maakten tussen 13 en 16 u kans om een prachtig tulpenboeket te winnen wanneer ze de locatie van de tulpenmuur konden raden, die geheim werd gehouden.

De eerste van vele boeketten voor WZC Deken Darras in Tielt

De tulpen werden na de wedstrijd in elke provincie voorzichtig van de tulpenmuur gehaald en afgegeven aan personeel van een woonzorgcentrum in de buurt. Het betreft WZC Kanunnik Triest in Melle, WZC Craeyenhof in Zwijndrecht, WZC Villa Rosa Sint-Truiden, WZC Sint Augustinus in Halle en WZC Deken Darras in Tielt. Dat leidde tot heel veel blije gezichten.

“Het is leuk om onze bewoners en medewerkers eens extra in de bloemetjes te kunnen zetten”, vertelde een enthousiaste Koen Calleeuw, directeur Kanunnik Triest in Melle. Alles gebeurde in veilige omstandigheden.

Met deze actie willen ‘Groen van bij ons’ en Radio 2 consumenten aansporen om de lente in huis te halen. En dat kan heel makkelijk gezien het rijke aanbod aan voorjaarsbloeiers. Denk maar aan hyacinten, narcissen, tulpen, druifjes en kievitsbloemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.