Hartverwarmend: 500 boeketten voor MSA-patiënten

Een leraar bloemsierkunst van de Provinciale Tuinbouwschool Kortrijk heeft maar liefst 500 boeketten verkocht ten voordele van mensen met MSA, een progressieve neurologische aandoening waarbij zenuwcellen in de hersenen afsterven.

Advertising
 

In België zijn een 300-tal patiënten bekend die aan de ziekte lijden, maar er zijn er zeker heel wat meer. Niet alle artsen zijn vertrouwd met het ziektebeeld, dat op Parkinson lijkt.

Daarom wou de MSA-patiëntenvereniging naar aanleiding van de Werelddag MSA op 3 oktober de ziekte ook in België meer onder de aandacht brengen. De levensverwachting na het stellen van de diagnose bedraagt gemiddeld 6 tot 8 jaar.

Spontane actie

Fred Verhaeghe

Leerkracht bloemsierkunst Fred Verhaeghe engageerde zich graag, samen met zijn kinderen. Zij worden dagelijks met de ziekte geconfronteerd. “Persoonlijk ben ik heel fier deze activiteit op poten te hebben gezet, in het bijzonder voor mijn vrouw Hade (die aan de ziekte lijdt, nvdr.), voor alle MSA-patiënten en voor de sector… Het schenken van bloemen maakt mensen blij en gelukkig, ook al is dit soms maar voor even. Bloemen horen bij het leven: bij de geboorte, bij verjaardagen, maar ook bij ziekte en afscheid.”

In totaal werden een 500-tal zelfgemaakte boeketten verkocht. De opbrengst, zo’n 9.000 euro, gaat naar de vereniging MSA-AMS België. “Ik droomde van 200 boeketten, maar dit overtreft mijn stoutste dromen. Dit betekent dat 500 mensen stilstaan bij deze kloteziekte“, concludeert Verhaeghe. Zijn vrouw Hadewijck overhandigde de boeketten op haar beurt aan de stichting. “Maar dit was nooit gelukt zonder de hulp van het Floristencenter Wevelgem, dat een prachtig lot bloemen schonk. Ook Smithers-Oasis zijn we heel erg dankbaar, voor het schenken van zoveel snijbloemenvoeding.”

Wil je het onderzoek naar MSA steunen? Surf naar msa-ams.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: