Hartverwarmend: 7.762 euro voor hartstichting dankzij anthuriums

Anthuriumkwekers- en verdelaars hebben hun goed hart getoond voor hartpatiënten. Dankzij collecte-acties georganiseerd door kwekers en door de verkoop van Hartstichtinganthuriums is zopas 7.762 euro gedoneerd aan de Duitse Hartstichting.

Advertising
 

Skipping Hearts

De donatie voor de Duitse Hartstichting komt ten goede aan het project Skipping Hearts, een sportprogramma voor kinderen.

“Skipping Hearts is een programma waarbij kinderen leren hoe zij het beste met hun hart kunnen omgaan”, spreekt Martin Vestweber van de Duitse Hartstichting. “Door middel van touwtjespringen willen we kinderen meer in beweging laten komen. Het belangrijkste doel van dit project is niet alleen om de motivatie van kinderen om te sporten te verbeteren, maar ook om hun bewegingsvaardigheden, coördinatie en sociale vaardigheden zoals teamgeest te verbeteren”, aldus Vestweber.

Anthuriumharten

Al eerder werd een donatie van 8.396 aan de Nederlandse Hartstichting overhandigd. Daarmee komt de totale opbrengst van 2018 op 16.158 euro.

In de afgelopen jaren is er in totaal een opbrengst gerealiseerd van ruim 105.000 euro door de Nederlandse anthuriumkwekers en -veredelaars. Dit geld is ten goede gekomen aan onderzoek naar hart- en vaatziekten. Ook in 2019 wordt er weer actie gevoerd voor beide Hartstichtingen. Dit jaar doen de kwekers er een schepje bovenop en is het doel 100.000 anthurium potplanten te verkopen en 10.000 anthuriumboeketten.

>> anthuriuminfo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: