Happy Event, Happy Lab

Ter ere van het tienjarig bestaan van FloraZON werd het Happy Event in Venlo georganiseerd (zie Fleur Magazine april). De Vereniging Bloemist-Winkeliers (VBW) regio Zuid-Oost organiseerde tijdens dit event een Happy Lab voor experimenteel bloemwerk, waaraan bloemisten en hun medewerkers konden deelnemen. Op deze manier wilde de VBW haar studieclubs promoten, waarin floristen gemiddeld vijfmaal per jaar creatieve en vaktechnische ideeën uitwisselen.

De vereniging kwam met een originele opdracht op de proppen: elke deelnemer kreeg een foto met een onbekende man erop. Vervolgens kregen ze een half uur om een boeket te maken, geïnspireerd en gericht op deze man. “De meeste deelnemers waren natuurlijk eerst wat verbaasd”, licht Anne Bruil van VBW toe. “We wilden hen uit hun comfortzone lokken, want de meeste floristen denken en voelen vooral vanuit zichzelf wanneer ze aan hun arrangement beginnen.”

Lees het volledige artikel, met de foto’s, in het juni-nummer van Fleur Magazine!

Doorheen de dag vonden drie workshops plaats, met telkens zo’n 20 tot 25 deelnemers. “Het was heel boeiend om de werkwijzen van de floristen te observeren: sommigen begonnen meteen vol enthousiasme hun idee uit te werken, anderen gingen eerder stapsgewijs te werk en controleerden eerst over welke materialen ze konden beschikken”, aldus Bruil.

De VBW bereikte haar doel met deze ludieke workshop: op 2 juli gaat voor de regio Zuid-Oost Nederland een nieuwe workshop van start.

Www.vbw.nu

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.