Glamoureus bruidswerk in peachy kleuren

Lisianthus is een echte wedding bloem. Het stopt niet bij bruidsboeketten, handboeketten voor de bruidsvriendinnen en corsages. Een huwelijksfeest gaat tegenwoordig heel wat verder. Ook de tuinversiering, feesttent, tafeldecoraties en trouwlocaties zijn hier onderdeel van. Tiffany Van Lenten inspireert je met peachy bruidscreaties, in samenwerking met 2Dezign.

In Amerika geldt al jaren het principe big, bigger, biggest waarvan het format en luxe aspect zijn overgewaaid naar Europa. Het gaat daarbij om het totale plaatje en het mag allemaal weer wat exclusiever zijn.

Advertising
 

Het thema ‘Wedding Sweet in Peach‘ combineert peach met wit, nude en gray tones. De veelzijdigheid van de lisianthus komt daarbij optimaal tot uiting.

“Dit thema past helemaal bij mij”, zegt floral designer Tiffany van Lenten. “Ik hou van romantisch met mooie ton-sur-ton kleuren en het is een en al wedding. Ik werk graag fijn en compact en dat kan ook heel goed met lisianthus. Bijzonder leuk was het maken van een body decoration voor op de schouder. Deze had een organische vorm. Ik heb hiervoor een plaktechniek met oasis koudlijm gebruikt en de bloemen daarna ingespoten met finishing touch spray van oasis. Dit verlengt de houdbaarheid, want de schouderdecoratie bleef wel een dag of drie mooi. Lisianthus oogt dan wel fragiel, maar is heel sterk en goed houdbaar.”

“Voor het bruidsboeket en de boeketjes voor de bruidsmeisjes bedacht ik verschillende varianten. Omdat de lisianthus een veelzijdige bloem is, kun je hier eindeloos mee variëren. Dat gold ook voor de tafelvaasjes en het versieren van de stoelen. Als backdrop had ik gekozen voor een guirlande van lisianthus langs doeken voor een romantisch effect. Roze, geel en oranje bleek daarbij een prachtige combinatie.”

“Wedding met lisianthus is typisch zo’n item waar je veel creativiteit in kwijt kunt. Een groot boeket kun je er ook heel verfijnd en romantisch laten uitzien door de bloemen te splitsen. Maar je kunt er eveneens grote theatrale stukken van maken. Zelf heb ik een voorkeur voor verfijnd werk. Door de lisianthus dan op frames te lijmen krijg je toch volume. Het vraagt veel geduld, maar het resultaat is prachtig.”

“De diversiteit van lisianthus biedt ook veel inspiratie. Zo kwam ik op een polscorsage en een aanzoekboeket waarbij een hartje moest worden geopend waarin een ring zat. Een kussentje voor de ringen met lisianthus ertussen en een kandelaar. Je kunt er oneindig veel mee decoreren.

Wie is Tiffany van Lenten?

Tiffany van Lenten is met haar 20 jaar een jong talent op bloemdesigngebied. In april 2019 won zij als studente Bloem & Design aan MBO Westland nog een cheque van 1.000 euro als aanmoedigingsprijs van Stichting Greenport Food & Flower Xperience. Mede omdat zij op de tweede plaats was geëindigd tijdens de landelijke vakwedstrijden van Skills Heroes. Eveneens heeft Tiffany zich middels de voorrondes weten te plaatsen voor deelname aan de NK finales. Vanwege de coronamaatregelen is het Nederlands kampioenschap bloemschikken verplaatst naar september 2021.

www.2dezign.nl

Foto’s & tekst : 2Dezign

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.