Gladiolen, pareltjes van bloemen!

Van week 27 tot en met week 29 wordt de gladiool op handen gedragen! Er daar kan u ook niet omheen: de gladiool hengelt namelijk nogal naar aandacht. Maar deze bloem is de aandacht meer dan waard. Voor de consument is er veel te lezen en ontdekken over deze prachtige bloem in de Bloemenagenda op Mooiwatbloemendoen.nl. Laat u deze weken uw klanten zien hoe groots en meeslepend de robuuste gladiool is?

Advertising
 

Kleuren en vormen van de gladiool

Met de gladiool is het dubbel genieten. Aan weerszijden van de lange stengel bloeien namelijk bloemen in prachtige kleuren. Heel felle kleuren, prachtige pasteltinten of tweekleurige bloemen. De bloem is er in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, crème en oneindig veel combinatiekleuren per bloem. Er zijn naast enkelbloemige zelfs gevuldbloemige variëteiten. Deze bloemenheld gaat de hoogte in van het late voorjaar tot diep in de herfst.

Bijzondere boeketten met gladiolen

De gladiool is een statementbloem. Ze zijn lang en eisen alle aandacht. Toch zijn ze heel goed te combineren met andere bloemen. Denk eens aan de hortensia, Solidago en Sanguisorba officinalis. Ze tillen de gladiool nog verder omhoog. Laat u uw klanten ook deze originele manier van schikken zien? Komen de kleuren in de vaas terug, dan is het plaatje helemaal compleet! U creëert al snel een groots pronkstuk met deze glorieuze bloeiers.

Verzorgingstips

Geeft u onderstaande tips mee aan uw klanten? Dan genieten ze optimaal van hun gladiolen:

• Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
• Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
• Snij of knip de bloemstelen 3-5 cm schuin af met een scherp en schoon mesje of een snoeischaar.
• Zorg dat er geen blad in het water komt.
• Zet gladiolen niet op de tocht, in de volle zon of bij de verwarming.
• Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.
• Het afbreken van de bovenste knoppen om alle andere knoppen te laten bloeien is niet echt nodig, maar kan geen kwaad.
• Zet gladiolen niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit scheidt ethyleengas af en dit zal de bloemen sneller doen verouderen.

Symboliek van de gladiool

De gladiool heeft een uiterst heroïsche betekenis. De naam komt van het Latijnse ‘gladius’, wat ‘zwaard’ betekent en verwijst naar de zwaardvormige bladeren. De bloem staat voor kracht, overwinning en trots. Die betekenis gaat helemaal terug tot de Romeinse tijd, want toen vochten gladiatoren in de arena letterlijk om de dood of de gladiolen. Als een gladiator won, werd hij bedolven onder gladiolen. De term wordt nu nog in de wielersport gebruikt en wandelaars van wandeltochten worden bij de finish overladen met gladiolen.

Posters ‘Zomerse glorie’

Bloemenbureau Holland zorgt ervoor dat u ook in uw winkel de bloem in de kijker kan zetten! Via onderstaande links kunt u de poster ‘Gladiool Zomerse glorie’ downloaden op A2 of A3 formaat:

Foto’s: mooiwatbloemendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: