Trendy in Londen: bloemenkoerier per fiets [VIDEO]

Jongeren die bloemen per fiets en met de rugzak ronddragen. Origineel gevonden, überhip en nog ecologisch ook. Iets voor jou?

Als trendsetter kan het Londense Petalon tellen. Jong, alternatief en milieubewust. Zo presenteren Florence Kennedy en haar man James zich aan de wereld. Vanuit hun ouderwetse werkschuur hebben ze een heus bedrijfje opgericht, met enkel bloemen, rugzakken en fietsen als werkmateriaal. Een klein gat in de markt.

“Ik maak elke maandagmorgen twee voorbeeldboeketten, die ik fotografeer en nadien op onze website en op de sociale media plaats”, vertelt Florence. Met de baby in de wipstoel naast zich, registreert James alle bestellingen op de laptop. Florence werkt alle boeketten af tegen het middaguur, terwijl haar hond languit op de grond ligt te ronken.

“De zorg voor ons kind, de liefde voor de floristiek, het samenzijn tijdens ons werk. Alles komt heel mooi bij elkaar”, waardeert Florence de balans tussen werk en privéleven. Dat het koppel per boeket 1 pond schenkt aan een goed doel – “het in stand houden van de bijenpopulatie” – onderstreept dat geld voor hen lang niet alles betekent.

Bij Petalon (‘petal’ betekent bloemblaadje, ‘peloton’ verwijst naar het fietsen en ‘lon’ naar Londen) doen ze het bewust anders. “Normaal moet je als florist een busje, de chauffeur, parkeergeld én brandstof betalen. Dat wilden we niet. Toen 150 fietsframes voor James’ fietsenwinkel geleverd werden, ging er bij hen een lichtje branden. We bezorgen onze bloemen gewoon met de fiets !”

En zo komt het dat er bij Petalon in Londen elke werkdag fietskoeriers komen binnenwaaien tegen de noen. “Rugzakken voor bloemisten bestonden niet, dus die moesten we zelf ontwerpen”, herinnert James. “Hoewel alles nu strak ingepakt zit, blijven de bloemen fleurig en fris. Bovendien zien de tassen er nog mooi uit ook.” En hop, weer zijn een hele bos prachtige, betaalbare boeketjes op weg naar gelukkige eigenaars.

>>> petalon.co.uk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.