De gerbera kleurt april

In april staan we stil bij Pasen en de komst van nieuw leven. Daar hoort een kleurrijke bloem bij. De gerbera is met haar vrolijke voorkomen de ideale kandidaat om deze maand extra te vieren. Laat u uw klanten ook kennis maken met de gerbera’s? 

Herkomst
De gerbera is een niet-geurende bloem die behoort tot het plantengeslacht Asteraceae. Ze heeft haar oorsprong in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. Jaarlijks worden in Nederland wel 900 miljoen gerbera’s geproduceerd met 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten. Een populaire dame dus!

Advertising
 

Kleuren en vormen
Zeg je gerbera, dan zeg je kleur! De basiskleuren van de gerbera zijn wit, rood, geel, roze, paars, oranje en groen. De bloem is er ook tweekleurig, meerkleurig en in diverse van de basiskleuren afgeleide kleuren. Het prachtige hart van deze bloem kan zwart of groen zijn. De vorm is ronduit vrolijk: enkel- en dubbelbloemig, pompon- en spidervormen.

Boeket
Als je een boeket samenstelt met gerbera’s hoef je nooit te kiezen. Geel, roze, rood, paars, wit, oranje. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een bijpassende kleur of verschijningsvorm. Haal de mooiste soorten bij de bloemist en combineer ze met seringen, bouvardia, alchemilla, statice en green trick. Dat levert je gegarandeerd én een bonte bos én vrolijke gezichten op.

Verzorging van de gerbera

- Snijd een stukje van de bloemsteel schuin af met een scherp mes.
- Gebruik een schone (glazen) vaas en vul deze met ± 7 cm kraanwater op kamertemperatuur. Gebruik voor een gemengd boeket snijbloemenvoedsel.
- Zorg voor de juiste omgevingstemperatuur (maximaal 20 °C).
- Zet gerbera’s niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal.
- Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.

Mooiwatbloemendoen.nl 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: