Gentse Floraliën maakt thema 2020 bekend

‘Mijn paradijs, een wereldse tuin’ is het thema van de Gentse Floraliën in 2020.

Advertising
 

In onze moderne maatschappij van technologie, snelle communicatiemiddelen en individualisering zoeken mensen steeds meer naar stilte en rust, naar zichzelf en hun persoonlijk paradijs. Sommigen vinden het in een groene huiskamer, stedelijk groen, parken of natuurgebieden. Anderen aarden dichter bij huis in de tuin, en passen ‘gezond uit eigen grond’ toe of genieten gewoon van wandelen in het groen. Zij zien de tuin als ‘paradijs’.

Een ‘wereldse tuin’ verwijst dan weer naar de geschiedenis van Gent, als smeltkroes van diversiteit en kruisbestuiving tussen verschillende volkeren en culturen. Uitgangspunten voor het thema ‘Mijn Paradijs, een Wereldse Tuin’ zijn ook het Lam Gods van de Gebroeders Van Eyck en een afdruk van de tuin van bisschop Triest, waarop de nutstuin en de lusttuin, inheemse en uitheemse planten te zien zijn.

Data

De volgende editie van de Gentse Floraliën vindt plaats van 1 tot 10 mei 2020 in Gent op de site van het ICC, de Floraliënhal en het Kuipke. Een extra parcours komt er in de plantentuin en in het Citadelpark van de Oost-Vlaamse hoofdstad.

>> gentsefloralien.be

©Karin Borghouts, Gentse Floraliën 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.