Gentse Floraliën 2016: nieuw concept, nieuwe locatie

De 35ste editie van de Gentse Floraliën volgt een nieuw concept. Het grootse bloemenevenement zal deze keer niet in Flanders Expo plaatsvinden, maar in hartje Gent en keert dus terug naar de stad waar het allemaal begon.

16682221703_8b5f035561_oHeel Gent wordt omgetoverd tot een bloemenfestijn. Bovendien koos de organisatie voor vier sites en vier thema’s, die de rode draad vormen voor de bloemrijke tiendaagse. Deze sites zijn het Citadelpark, het Sint-Pietersplein, de Leopoldskazerne en de Bijlokesite, die samen het zogenaamde kunstenkwartier vormen. Hiertussen ontstaat een parcours van 5 kilometer dat de bezoeker naar eigen keuze kan volgen.

Advertising

Elke site heeft bovendien haar eigen thema. Op de Bijlokesite vindt de ontmoeting tussen Oost en West plaats. Gent heeft een innige band met Japan, sinds ze in 1971 zusterstad van Kanazawa werd. In het kader van 150 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Gent en Japan zullen heel wat Japanse topfloristen en kunstenaars aanwezig zijn. Eén van hen is Akane Teshigahara, boegbeeld van de Ikebanaschool. Ook kunstenaar Bob Verschueren zal je op de Floraliën aan het werk kunnen zien.

In het Citadelpark staat de betekenis van bloemen en planten voor de mens en samenleving centraal. Het Sint-Pietersplein zet de rijke geschiedenis van de Floraliën in de verf, maar besteedt ook uitgebreid aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen in de sierteeltsector. Op de derde site, de Leopoldskazerne, wordt een bos in de stad gecreëerd. Net zoals op de andere sites, wordt ook hier hoog ingezet op een intense groenbeleving. Zo zullen bezoekers niet alleen de bomen vanop de begane grond kunnen inspecteren: via een verhoogd pad kan men ook de kruinen bewonderen.

Door deze verandering van aanpak wil de organisatie de bezoeker een totale groenbeleving schenken, die intens, interactief, inspirerend is. Wel nog even geduld uitoefenen tot april 2016!

Gentse Floraliën, 22 april t/m 1 mei 2016
Kunstenkwartier Gent
Tickets: € 32/€ 35
www.floralien.be

7 gedachten over “Gentse Floraliën 2016: nieuw concept, nieuwe locatie

 • Pingback:Floraliën Gent: topnamen brengen bloemen naar de stad - Fleur Magazine

 • 20 jan 2016 om 13:02
  Permalink

  Deze pracht evenement mag zeker niet gemist worden.
  Als specialist gaan we zeker kijken.
  Dit evenement is voor iedereen zeker de moeite waart.

  Beantwoorden
 • 1 mrt 2016 om 21:25
  Permalink

  als je zoveel moet betalen, is dan die 5 km afgesloten ? Anders kan je toch geen controle over de kijkers hebben ?
  Geen vrouwendag georganiseerd, die goedkoper is ?

  Beantwoorden
 • 27 apr 2016 om 10:41
  Permalink

  veel geld voor vele ongemakken.Liever in een locatie zoals vroeger.teveel aanschuiven over de verschillende locatie’s.

  Beantwoorden
 • 3 mei 2016 om 12:44
  Permalink

  het was heel mooi maar we moeten al zoveel inkom betalen en dan moeten we nog eens 3.50£ administratie kosten betalen op het armbandje waar een beetje geld op stond
  dat vond ik er wel over
  dat moet ik toch wel bij mijn inkom berekenen
  dan is het wel heel duur

  Beantwoorden
 • 17 mei 2016 om 21:25
  Permalink

  Het was allemaal zeer mooi. Het systeem met geld op het armbandje vond ik erover. Vooral we hadden slechts één week de tijd om het teveel dat op het bandje stond terug te krijgen. Dat was voor mij regelrechte diefstal.

  Beantwoorden

Geef een reactie