Het geheim van succesvolle beursdeelname tijdens Flowers Expo Moskou

Sinds een aantal jaren zetten door Sobolj opgezette beursactiviteiten de trend op de Flowers Expo in Moskou.

Sobolj wil de Nederlandse sierteelt promoten op de Russische markt. Dat doen ze onder andere via het platform Flower Experience. Daarnaast organiseert Sobolj voor telkens andere Nederlandse sierteeltbedrijven verrassende beursactiviteiten die voor volle stands zorgen en die de aandacht van de Russische pers trekken: dit jaar gebeurde dat voor Dümmen Orange en Adomex. De (succesvolle) organisatie van zo’n beurs vergt heel wat voorbereiding en werk. Wat is volgens Sobolj de sleutel tot succes?

Advertising
 

De ingrediënten voor succes:

1. Doe het anders dan alle anderen!
Dit betekent creatief zijn zonder de Russische smaak en trends uit het oog te verliezen. Dit jaar werden er twee nog onbekende bloemsierkunstenaars in die, gebaseerd op hun dagelijkse praktijk, demonstraties verzorgden van bloemschikken. Topstuk was de bloemenjurk, gedragen door een charmant model annex danseres. Hierdoor stonden rijen van belangstellenden voor de stand van Dümmen Orange.

2. Voer een goed doordacht communicatieplan uit
Ruim voor de beurs is Sobolj al begonnen om bezoekers uit te nodigen naar de stand van Dümmen Orange, waar overigens ook de Adomex producten te zien waren. Via de sociale media werden campagnes uitgevoerd, die voor, tijdens en na de beurs veel volgers kregen. Alleen al de foto’s van de spectaculaire bloemenjurk werden in een paar dagen tijd meer dan 19.000 keer bekeken!

3. Creëer een professioneel en goed samenwerkend team
Al maanden van tevoren is het beginnen met het zoeken van de juiste mensen die de beursactiviteiten kunnen vorm geven. Dit betreft niet alleen de bloemkunstenaars maar ook een fotograaf, filmcameraman, model, en vele anderen. Al deze mensen moeten op elkaar ingespeeld zijn en tijdens de beurs gemotiveerd blijven om in de korte tijd al het werk te doen.

 

 


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.