Geen zever in pakjes: schone lucht in zakjes!

De ontwerpwedstrijd van de organisatie Battle of Concepts heeft een nieuwe manier van luchtzuivering opgeleverd. Voici le Plant bag.

Advertising
 

De Plant Bag is een rugzak met planten erin, waarbij een ventilatorsysteem de lucht door een plantenwortelsubstraat trekt, gelijkaardig aan een fijnstoffilter. De gezuiverde lucht komt via een kraag of sjaal met uitblaasopening bij de neus en mond. De rugzak is niet alleen praktisch, hij biedt ook veel gebruiksgemak. Bovendien kan je de rugzak ook personaliseren en tot een heus mode-item pimpen. De Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) gaat de rugzak ontwikkelen en zal de iGreen Plant Bag in de praktijk testen.

Met deze wedstrijd werd gezocht naar oplossingen voor de toenemende luchtverontreiniging. Niet alleen in het buitenland, zoals in China, is de luchtkwaliteit slecht, ook in België, Nederland en Frankrijk laat de luchtzuiverheid vaak te wensen over. De Plant Bag is een vorm van bescherming, die als tijdelijke oplossing kan fungeren, tot er grootschalige maatregelen getroffen worden. Strategic Product Designer Marnix De Kroon (Technische Universiteit Delft) ontving 2000 euro voor zijn design. Heine Stegink (eveneens Technische Universiteit Delft) kreeg de tweede prijs voor zijn scooterhelm met planten, Eva Van Strien (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en Sarah S Daher (Design Academy Eindhoven) werden derde met hun zuiverende headset met mos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: