Furieuze Italiaanse zanger vernielt rozen op podium

De maag van veel muziek- én bloemenliefhebbers keerde dinsdagavond om tijdens het San Remo muziekfestival in Italië. Door een technisch defect hoorde zanger Blanco zijn eigen stem niet en dan besloot de kandidaat de prachtige bloemen op het podium maar te vernielen…

Het prestigieuze San Remo festival geldt als de Italiaanse voorronde op het Eurovisiesongfestival. Blanco vertegenwoordigde zijn land vorig jaar nog op het grootste internationale liedjesfestival, waar hij samen met zanger Mahmood de zesde plaats behaalde.

Zijn gastoptreden dit jaar verliep minder gesmeerd. Tijdens het zingen van zijn nieuwe song ‘Het eiland vol rozen’ kon Blanco zijn stem niet horen in zijn oortje, waarna hij de geluidstechnici met gebaren vroeg om hulp. Dat hielp niet, waarna Blanco ophield met zingen en zijn woede koelde op het podiummeubilair en de bloemstukken met rozen één na één vernielde, tot woede van het Italiaanse publiek dat hem begon uit te joelen.

De presentator probeerde de spons over het incident te wrijven, maar dat kon het verbale protest niet in de kiem smoren. “Ik kon mijn stem niet horen en ik besloot toch nog maar wat plezier te maken”, was de bedenkelijke reactie van de zanger. De beloofde herkansing later op de avond kwam er niet, tot staande ovatie van het publiek.


Bekijk hoe Blanco de rozen vernielt (vanaf 1:20)


Geen rozen zonder doornen: de populaire Italiaanse zanger heeft nu de bonen gevreten en is in zijn land veel sympathie verloren. “Totaal respectloos gedrag”, regent het negatieve reacties op nieuwssites en social media. “Zoiets moois als bloemen vernielen, doe je niet. Punt uit.”

Zou de uitgespuwde zanger bij zijn volgende optreden een bloemetje meebrengen om het goed te maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.