From Russia with love

De Nederlandse bloemen zijn geliefd in Rusland. Midden augustus verzamelden in Moskou meer dan 70 toonaangevende Russische bloemisten voor een workshop. Onder leiding van trendsettende sierteelt- en interieurexperts werden Nederlandse bloemen gebruikt voor het maken van fraaie bloemwerken.

De workshop gold als pure reclame voor de Nederlandse bloemen, ter plaatse en online waar de fraaie creaties druk bekeken werden. Ook na het event werd de grote Nederlandse stempel op de bloemcreaties benadrukt. Sobolj, een bedrijf dat zich richt op de verkoopbevordering van Nederlandse sierteelt in Rusland, hoopt hiermee de afzet van Nederlandse bloemen te verhogen. Sobolj werkt hiervoor samen met Flower of Macheliuk, top 3 in de Russische sierteeltimport.

Sterke band

Typisch voor de bloemstukken van de workshop is dat ze trendsettend zijn én eenvoudig gerealiseerd kunnen worden door bloemisten én door de consument. Er werd ingespeeld op de herfst en op twee hoogtepunten in de Russische bloemenhandel in september: ‘terug naar school’ en de FlowersExpo. Na de workshop kreeg de groothandel informatie over de gemaakte bloemwerken, zodat zij weten wat ze moeten inkopen en wat zij proactief bij de bloemisten kunnen aanbieden. Op deze manier wordt de band tussen de Nederlandse en Russische bloemenmarkt verder versterkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.