Freesia helpt je de herfstdip door

Herfstdipjes, ze zijn nu nog niet aan de orde bij deze heerlijke temperaturen. Toch kan het nooit kwaad om je al voor te bereiden op het grillige, sombere weer dat het najaar voor ons in petto heeft. Niet enkel het weer is immers somberder in het najaar. Wist je dat ons humeur ook vaak de wensen over laat tijdens de herfst? Zo’n herfstdip kan je tegengaan door vrolijkheid in huis te halen met Freesia. De kleurrijke en vrolijke Freesia maakt het binnen een mum van tijd gezellig bij je thuis.

Freesia is populair©ibulb.org
De roots van de Freesia liggen in Zuid-Afrika. Hier heeft de botanicus Ecklon de bloem ontdekt. Ecklon vernoemde zijn ontdekking in 1830 naar zijn vrie
nd, de Duitse arts F. Freese. Toen Dr. Freese  de Freesia voor de eerste keer zag, was hij meteen gefascineerd.Hij vond de bloem te mooi om voor zichzelf te houden en introduceerde de Freesia in Europa. Vanaf dat moment groeide de Freesia uit tot een van de populairste snijbloemensoorten.

Kleurenpalet
Sinds Dr. Freese zijn teerbeminde Freesia’s naar Europa bracht, zijn er steeds meer kleuren bijgekomen. Het palet is inmiddels duizelingwekkend. Ze zijn er in wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje en alle tinten daartussenin. Er bestaan ook Freesia’s met twee of meer kleuren en exemplaren met dubbele bloemen. Door het kruisen zijn de meeldraden van dubbele Freesia‘s veranderd in bloemblaadjes.

Natuurlijke geur
De Freesia is een van de weinige bloemen die nog haar natuurlijke geur heeft. Elke kleur bloem heeft een eigen geur. Wanneer de bloemen helemaal open zijn geuren ze het meest. Wil je liever een subtiele parfumgeur in huis? Neem dan de blauwe, want die geuren het minst.

Verzorgingstips
Ga je het gevecht tegen de herfstdip aan en heb je heerlijke geurende Freesia’s in huis gehaald? Zorg er met de volgende tips voor dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten:

  • Snijd met een scherp mes ongeveer 2 centimeter van de bloemstelen af.
  • Gebruik een schone vaas om de Freesia’s in te zetten.
  • Voeg snijbloemenvoedsel toe aan het water.
  • Zet de heerlijk geurende beauty’s op een plekje ver van de fruitschaal vandaan.Freesia’s houden niet van ethyleengassen, want daar verleppen ze van.
  • Zorg ook voor een tochtvrij en niet al te zonnig plekje.
  • Controleer af en toe hoeveel water de bloemen nodig hebben. Geef ze wat extra als ze dorstig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.