Freesia: heerlijk parfum en nostalgie in je boeket

Je boeket opfrissen? Waarom probeer je het niet eens met de Freesia? Deze voorjaarsbloem kent haar topperiode van februari tot juni, heeft sprankelende kleuren en laat een subtiel vleugje parfum achter in huis.

De geur van de Freesia neemt je terug in de tijd en roept vaak herinneringen op. Ouderwets? No way! Vintage, want deze nostalgische bloem heeft een spectaculaire comeback gemaakt. Tien jaar geleden draaiden velen hun hoofd weg van de eens zo geliefde Freesia toen de heerlijke geur minder belang kreeg bij de productie. Gelukkig heeft de bloem inmiddels weer haar oorspronkelijke parfum teruggekregen, ook zijn de takjes steviger geworden. Mooie troeven om jouw klanten mee te verleiden. Zeker als je er een mooi praatje bij gaat slaan, bijvoorbeeld voor Valentijn.

Vertel jouw klanten…

  • Dat de Freesia symbool staat voor onvoorwaardelijke liefde. Traditioneel geef je je echtgenoot witte Freesia’s na zeven jaar huwelijk, die jullie herinneren aan pure, (h)echte liefde. Ze symboliseert daarnaast onschuld.
  • Dat de Freesia is er in wit, geel, oranje, rood, blauw, roze en paars, maar kan ook tweekleurig of meerkleurig zijn.
  • Veel variëteiten hebben een heerlijke zoete geur die je huis nog aantrekkelijker maakt.
  • Het knolgewas Freesia werd eigenlijk ‘ontdekt’ in Zuid-Afrika, waar ze ‘Kaaps lelietje-van-dalen’ werd genoemd.
  • Dat de knol van de Freesia onder de grond kleine knolletjes vormt, die kralen genoemd worden. Zo’n kraaltje groeit uit tot een volwaardige knol en uiteindelijk tot een kam met bloemen. Zelfs in een vaas groeit ze nog vrolijk door !

Bloemschiktips

Kies voor een prachtig vintage boeket of voor een originele vernieuwende combinatie. Alles kan met deze heerlijk geurende Freesia. De verschillende kleuren maken dat je er heel veel verschillende kanten mee op kunt. Combineer de gele variant eens met Ammi majus (witte dille), de tulp, iris, Asclepia en Statice. Een extra boost geef je met prachtig groen, bijvoorbeeld ledervaren, Asparagus of Aralia.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.