Flowertime: tijd voor bloemen in Brussel

Met Flowertime wil de organisatie van de Genste Floraliën 2016 een voorsmaakje van het vernieuwde festival brengen.

FlowertimeHet Brussels stadhuis, is van 13 t/m 16 augustus 2015 het decor voor een groots floraal evenement en fungeert tijdens Flowertime als ontmoetingsplek tussen hedendaagse florale kunst, meesterlijke planten en Belgisch vakmanschap. Dit jaar laten een 25-tal floristen zich inspireren door de kernbegrippen van de Barokke kunst. De invulling gebeurt door de KMLP en is alvast een eerste voorsmaakje van wat men volgend jaar mag verwachten op de nieuwe editie van de Floraliën in Gent in 2016.

In de lente van 2016 worden de Floraliën Gent immers volgens een nieuw concept uitgewerkt. Het kunstenkwartier in Gent – het Citadelpark, het Sint-Pietersplein, de Leopoldskazerne en de Bijlokesite – wordt 10 dagen lang het decor voor een bruisend bloemen- en plantenfestival met ruimte voor florale kunst.

Italiaanse Barok en bloemen in het hart van Brussel

Tijdens Flowertime kan je op de Grote Markt ongedwongen flaneren door een laan van majestueuze cipressen die je nieuwsgierig maken om meesterwerken binnen het stadhuis te ontdekken.Een eerste subtiele verwijzing naar Italië. In de verschil-lende prestigi-euze ruimten van het stad-huis kan je je laten ver-rassen door schoonheid, bloeiende ideeën en de allerlaatste decoratieve trends: de hal, de gangen, de kantoren, de vergaderzalen en de ontvangstruimtes van het Brussels stadhuis worden 4 dagen lang versierd met tientallen unieke en verrassende bloemenarrangementen.

Onder de deelnemende floristen ook Mark Colle. Ter ere van Flowertime creëert hij deze zomer een prachtige bloemeninstallatie in de gemeenteraadszaal van het stadhuis. De topbloemist is ondermeer gekend door zijn samenwerkingen met grote modeontwerpers zoals Dries van Noten, Ann Demeulemeester en Raf Simons (Dior).

Deelnemende floristen:

Charlotte Bartholomé, Stephan Brassaert, Lieve Buysse, Mark Colle, Vanessa Colle, Sofie Cooymans, Davy Fredrix, Joelle Ghion, Ness Klorofyl, Tom Nackaerts, Olivier Papeleux, Olivier Petillion, Chantal Post, Natallia Sakalova, Olivier Seghin, Stijn Simaeys, Sören Van Laer, Frederiek Van Pamel, Moniek Vanden Berghe, Jolien Vanderstappen, Christine Verhelst, KUFB (Koninklijke Unie van de Floristen van België).

Bekijk voor meer info onze agenda!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.