Flowertime Brussels: Wij waren er als eerste bij!

De 4de editie van Flowertime Brussels ging vandaag van start met als thema ‘A World of Floral Emotions’. Ook dit jaar geven de bloemenkunstenaars het beste van zichzelf in onze prachtige hoofdstad. Wij waren er als eerste bij en kunnen met zekerheid zeggen: “Het is de moeite waard!”

Meer dan 30 floral artists uit wel 13 landen tonen deze week hun talent in Brussel. Tot en met zondag kan je genieten van ruim 100.000 bloemen in en rond het stadhuis. Maar dat is niet alles. Ook Manneken Pis moest eraan geloven.

Advertising
 

Een salopette voor Manneken Pis

Het bekendste Brusselse beeldje kreeg een bloemensalopette van Geoffroy Mottart. In de salopette verwerkte Mottart de kleuren uit de 13 landen van de kunstenaars. “Ik heb zo veel mogelijk geprobeerd om bloemen en planten te gebruiken die typisch zijn voor al die landen”, vertelt de ontwerper.

Mottart koos voor de salopette als eerbetoon aan de kunstenaars die hard werkten om van Flowertime een succes te maken. Het kledingstuk wordt dan ook universeel gezien als een symbool van handenarbeid. De outfit van Manneken Pis is nog te bewonderen tot en met vrijdag. Daarna heeft de Brusselse vedette andere verplichtingen.

Speciaal voor jou delen we de eerste beelden van dit wondermooie evenement.

Voor tickets en meer informatie klik hier. Mis het niet want het is een must voor alle bloemen- en architectuurliefhebbers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: