When Flowers meet Fashion in Keukenhof (NL)

Ontwerpers Ronald Kolk, Philip Treacy, Jan Jansen, Janne Kyttanen en Maria Marcus vertolken tussen 24 maart en 16 mei het thema van de Orchideeënshow in het Beatrix Paviljoen van Keukenhof: fashion.

flowers meet fashion
Ontwerper Ronald Kolk

Met orchideeën bewerkte jurken, schoenen en hoeden lonken daar naar bezoekers, te midden van de mooiste orchideeënshow van Europa. Onder leiding van hoofdarrangeur Dries Lecke verfraaien jaarlijks duizenden orchideeën en anthuriums van talloze soorten en telers het Beatrix Paviljoen. Het is een imposant schouwspel. Niet gek dat de Orchideeën- en de Anthuriumshow ieder jaar acht aaneengesloten weken huist op Keukenhof (NL).

Flowers & Fashion
Omringt door de sierlijke hoofdrolspeler van het schouwspel staan de kunstwerken van modeontwerpers als Ronald Kolk, Philip Treacy en Jan Jansen. Stuk voor stuk haalden zij inspiratie voor hun ontwerpen uit de veelzijdige orchidee.
Couturier Ronald Kolk ontwierp voor Keukenhof zes handgemaakte couturestukken, waar onder een roomwitte bruidsjurk. De orchidee vinden bezoekers terug in applicaties, het kleurenpalet en de weelderige, vrouwelijke vormen van de jurken. Op verzoek van Orchid Info liet schoenenontwerper Jan Jansen zich inspireren door het Venusschoentje, een bijnaam voor een orchideesoort. Hij creëerde zo de elegante Orchid Shoe, waar kleurrijke orchideeën de voet van een vrouw omhelzen. Samen met de drie hoeden van de befaamde Philip Treacy, werkzaam voor onder andere Madonna en de Britse Koninklijke familie, mêleren zijn kunststukken in speciale etalages met de sierlijke orchideeën tot één prachtige bloemenshow.

De Orchid Cloud
De Orchid Cloud, een meters groot 3D kunstwerk waarin 150 orchideeën tentoon staan, is gemaakt op verzoek van Orchid info, het samenwerkingsverband van alle orchideeëntelers die ons land rijk is: een unicum. De co-creatie onder leiding van 3D pionier Janne Kyttanen behelst een eerbetoon aan de variatie binnen de orchideeënfamilie. Het uitgangspunt: de kleurenexplosie.
De show toont bezoekers de pracht van deze bloemen in al haar diversiteit. Van kunstwerk tot simpele bloemenetalage, de orchidee en de anthurium zijn een schoonheid waar het oog van elke bezoeker glinstert en waar het gezicht van elke bezoeker glundert.

Info – www.keukenhof.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.