Floristen in spe tonen eindwerken (3) – Syntra Leuven

In Binkom, een dorpje tussen Tienen en Aarschot, werd op maandag 15 juni de Sint-Jan Baptistkerk versierd met de eindwerken van de afstuderende Meester-Bloembinders aan Syntra Leuven. 

De tien studenten van docent Baudouin Roelants kregen drie opdrachten waarbij ze hun creativiteit de vrije loop mochten laten. De eerste opdracht bestond erin een ruimte in de kerk te decoreren. Om te bepalen wie welke ruimte kreeg, werden lotjes getrokken. De tweede opdracht was een bruidsboeket en ten slotte dienden de bijna afgestudeerde Meester-bloembinders nog een tafeldecoratie te maken. Deze tafeldecoratie kreeg een breed in te vullen restrictie: ‘touw’.

Alle opdrachten moesten zo artistiek mogelijk te zijn. “Soms krijg ik wel eens opmerkingen dat ik mijn studenten te veel vrijheid geef, dat de eindwerken soms ver van het bloemschikken afwijken”, zegt Baudouin Roelants. “Maar ik vind net dat deze richting de perfecte kans biedt om de creativiteit van mijn studenten te ontplooien. Als ik hen hier niet doorgedreven en creatief laat nadenken over kleur, vorm en compositie, dan doen ze het wie weet nooit meer in hun carrière. Ze zullen nog voldoende ervaring opdoen in het maken van commerciële stukken.”

De studenten in deze Syntra-opleiding vormen een heel diverse groep die dit jaar enkel uit vrouwen bestaat. Hun leeftijden liggen tussen de 20 en de 50 jaar. Aan de tentoonstelling in de kerk hielpen ook vier oud-leerlingen van Baudouin mee. Zij maakten vier abstracte werken die tussen het altaar en het hoogaltaar kwamen te staan.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.