FLORINT wordt 60 jaar!

De internationale floristenorganisatie Florint viert dit jaar haar zestigste verjaardag. Die bijzondere verjaardag viert de organisatie op zaterdag 5 november 2016 tijdens haar ‘Florint Florist Conference’ in Amsterdam.

Over Florint
Florint is een non-profit organisatie. Ze organiseert en vertegenwoordigt meer dan 20 Europese floristenverenigingen. De organisatie is het representatieve orgaan van de floristensector voor de Europese Commissie. Ze verdedigen en behartigen de belangen van de florale retailindustrie en promoten haar gezonde ontwikkeling en groei.

Voor 2009 ging Florint door het leven als FEUPF, ‘European Federation of Professional Florists’ Associations’. Die vereniging zag het licht in 1956 in Straatsburg. De FEUPF ontstond naar aanleiding van de Europese integratie.

Diamanten jubileum
Op 5 november 2016 viert Florint haar 60ste verjaardag in het Renaissance Hotel in Amsterdam tijdens de ‘Florint Florist Conference 2016’ met aansluitend een feestelijk galadiner.

De conferentie van Florint tackelt de derde revolutiegolf in de sector. “We voelen ze, we weten dat ze aan de gang is, maar we kunnen ze niet duiden”, aldus Mark Ward, president van Florint.

Het is niet de eerste revolutie die de florale sector treft. De eerste revolutie vond plaats in de jaren 50. De tweede golf van verandering ging in de jaren 70 en 80 doorheen de industrie. Elk van die veranderingen zal tijdens de conferentie geanalyseerd worden. Floristen die de revoluties aan de levende lijve ondervonden hebben, komen over hun ervaringen spreken. Daarnaast is er ook interactieve ruimte voorzien om te debatteren over de huidige gang van zaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.