Floraliën Gent: bloemen in de stad

Floralien Gent_Gentse Floralien_fleurcreatief.com5
© Floraliën Gent. Foto boven: creatie van Tomas de Bruyne, foto Adam Linke

De organisatie achter Floraliën Gent haar concept helemaal vernieuwd. Het bloemen- en plantenfestival verhuist van Flanders Expo naar het kunstenkwartier in de binnenstad. Dat betekent vier nieuwe locaties: de Bijlokesite, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark. Na 30 jaar inactiviteit zal ook de Floraliënhal opnieuw een groen kleedje krijgen. En het festival zal in plaats van om de 5 jaar, om de 4 jaar gehouden worden.
De realisatie van de Floraliën wordt niet door de minsten uitgevoerd. Een overzicht.

  • Mark Colle en zijn team zullen het Sint-Pietersplein inkleden met prachtige bloemencreaties.
  • Tomas De Bruyne en Hitomi Gilliam, met wie hij samenwerkt in zijn opleidingsprogramma EMC (European Master Certification Program), nodigen de Russische Natalia Zhizko uit om een majestueuze bloemenluchter in het barokke kader van de Sint-Pieterskerk te creëren. In die Sint-Pieterskerk wordt trouwens contrasterend binnen het thema van de 7 hoofdzonden gewerkt.
  • Geert Pattyn zal de Floraliënhal voor zijn rekening nemen, samen met sierteelt- en groenfederatie AVBS.
  • Stef Adriaenssens verzorgt de bijlokesite, waar je aan de ingang ook Tom De Houwers werk zal kunnen bewonderen.
  • Ook het werk van Akane Teshigahara, een Japanse, internationaal gerenommeerde Ikebanafloriste, kan je bezichtigen aan de Bijlokesite. Zij zal het fragiele aan de Ikebana verwerken in grote florale constructies. Wist je trouwens al dat Japan eregast is op de Floraliën?
  • Gerda Steiner en Jörg Lenzlinger , een Zwitsers kunstenaarsduo, voorzien een monumentale kunstinstallatie in het Museum voor Schone Kunsten. Zij zullen hiervoor materiaal gebruiken dat ze in Gent zelf hebben verzameld, aangevuld met materialen uit hun eigen collectie. Frederiek van Pamel zal dan weer het Forum van het Museum voor Schone Kunsten stylen in zijn gekende stijl.
  • Ook de tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Gent: zowel in het citadelpark als op de Leopoldskazerne komt tuinieren aan bod – van verticaal tuinieren tot show- en inspiratietuinen!

Nieuwsgierig?
Oefen dan nog even geduld uit tot 22 april. Je kan wel alvast je tickets bestellen via de website.

Gentse_Floralien_Fleurcreatief.com_fleurmagazine.be

Floraliën Gent – 22/04/16 – 01/05/2016
10u-22u (laatste toegang om 21u)
Kunstenkwartier Gent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.