Floraliën Gent: bemachtig hier jouw tickets

De 36e editie van Floraliën Gent staat voor de deur. Van 29 april tot en met 8 mei 2022 geniet je in de iconische Floraliënhal en het wereldbekende Kuipke van bloemen, planten en bomen. Tickets zijn nu te koop.

Op Floraliën 2022 krijgen bezoekers de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars te zien. Daarnaast ontdekken ze de laatste ontwikkelingen op gebied van groene en florale trends in een aanbod van verwondering, een pop-up landschap, florale kabinetten en greenrooms.

Onder meer wereldtopper Sören Van Laer (video onder) laat jou genieten van zijn mooiste bloemencreaties!

Het thema “Mijn paradijs, een wereldse tuin” haalt zijn inspiratie enerzijds bij het Lam Gods van de Gebroeders Van Eyck en anderzijds bij een afdruk van de tuin van de Gentse bisschop Triest, waarop nutstuin en lusttuin, inheemse en uitheemse planten te zien zijn. Zo wordt mee een beeld geschetst rond harmonie in de tuin, de migratie van bloemen en planten, het verleden en het heden van Gent, en vooral nu ook de groene leefbare en maakbare stad.

Lees ook: de 12 leukste activiteiten op de Floraliën

Wilt u nog wachten tot 2026?

De Floraliën worden slechts éénmaal om de vier jaar georganiseerd. Mis het dit jaar dus niet en bestel vandaag nog uw tickets voor een unieke florale wandeling.

Of u nu voorkeur heeft voor een bezoek overdag, een florale avondwandeling of liever een fluisterwandeling, er is voor elk wat wils.

“Het is sinds 2016 geleden dat we u hebben kunnen verwelkomen om dit unieke bloemen- en plantenfestival te bewonderen. We hopen u deze editie terug te zien”, zegt algemeen directeur Pieter Toebaert.

Neem hier een kijkje op de website van Floraliën Gent

2 thoughts on “Floraliën Gent: bemachtig hier jouw tickets

  • Fleur is gewoon Fleur in een woord : garant voor prachtig !

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.