Floraliën Gent afgelast door corona

De organisatie van Floraliën Gent heeft beslist om de vierjaarlijkse internationale tentoonstelling te verplaatsen naar april 2021.

Advertising
 

“Gezondheid primeert”

Door het coronavirus regent het momenteel annulaties in de evenementenwereld en ook de ‘Gentse Floraliën’ ontsnappen er niet aan. Floraliën Gent is een nationaal en internationaal bekende tentoonstelling van bloemen en planten en de hoogmis van de
hele sector.

“Daarmee spelen we als organisatie in op de bezorgdheden van iedereen na de berichtgeving over de ernst en de impact van het coronavirus. De beslissing ligt voor de hand omdat wij als organisatie de gezondheid en het belang vooropstellen van de bezoekers, exposanten en iedereen die betrokken is bij de organisatie.”

©Karin Borghouts

“Jammer want grote meerwaarde”

Floraliën Gent zou oorspronkelijk te bezichtigen zijn van 1 mei tot 10 mei 2020, maar de logistieke voorbereidingen zouden al starten op 6 april in het ICC, het Kuipke en het Floraliënpaleis.

“Met veel spijt voor de inspanningen van de sector, die moeilijke tijden doormaakt, moeten we deze beslissing nemen. We weten dat de geplande creaties van de sector voor de bezoekers een grote meerwaarde gingen zijn, en van een zeer hoogstaand niveau zijn. We behouden in 2021 ook het thema ‘Mijn paradijs’.”

Met elk van de betrokkenen wordt bekeken hoe alles opnieuw kan geboekt, bevestigd en georganiseerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: