Floralia Brussels, allemaal voorjaarsbloemen

Beleef nog tot 5 mei de bloemrijkste lente in het karakteristieke park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden. In het 14 ha grote park is een presentatie weggezet van bijna alle voorjaarsbloemen die je maar bedenken kan.

Onder leiding van vakspecialisten uit het bloembollenvak zijn in het park meer dan 1 miljoen bloembollen geplant door de medewerkers van het kasteel van Groot-Bijgaarden. De talrijke liefhebbers van voorjaarsbloemen kunnen genieten van meer dan 500 soorten, waarvan alleen al 400 soorten tulpen.

Reproducties Bruegel

Ter gelegenheid van de 450ste verjaardag van het overlijden van Pieter Bruegel de Oude (1569) wordt hulde gebracht aan deze grote kunstenaar. Tijdens Floralia Brussels worden een 20-tal reproducties van zijn meest bekende werken tentoongesteld in het park, de serre, de kapel en de Donjon. Ze zijn ze te bewonderen in originele afmetingen en de kaders worden gedecoreerd met bloemen of groen door bekende bloemsierkunstenaars waaronder Natallia SakalovaEls VuylstekeChantale Van DammeWout KnutsRino VleugelsAnita SampermansYvonne ScheenloopChris (Net Even Anders) en Tania Huyghe.

Data :

Van 6 april tot 5 mei 2019

Openingsuren :

Van 10u00 tot 18u00. De kassa’s sluiten om 17u30.

>> Meer weten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.