Florale kroonluchter met 10.000 trosrozen

Florale kunstenaars van over de hele wereld gingen tot het uiterste van hun fantasie voor het zilveren jubileum van bloemenfestival Fleuramour. Één van de hoogtepunten van deze editie was de reusachtige bloemenkroonluchter van de Oekraïense topfloriste Olena Driuchan, die zo’n 10.000 trosrozen in het arrangement verwerkte.

Elk jaar is het spannend afwachten voor de bezoekers van Fleuramour, om de grote florale decoratie op het binnenplein van het kasteel in Alden Biesen te ontdekken. Hier staat elk jaar één van de grootste en meest indrukwekkende arrangementen van het bloemenfestival.

Tijdens de 25ste editie van het festival, die eind september plaatsvond, was het een enorme florale kroonluchter gemaakt door een team van Oekraïense floristen die deze unieke locatie versierde. Onder leiding van de gerenommeerde floriste Olena Driuchan creëerden zij een hartverwarmend arrangement gemaakt met 10.000 trosrozen, in een zeer uitgebreid kleurenpalet variërend van dieprood, cerise tot warm roze en zacht- en oudroze tinten.

De bloemeninstallatie, waarin de diversiteit van de rozen goed tot zijn recht kwam, was een ode aan de Oekraïense vrouw en een duidelijk statement tegen de oorlog die momenteel in hun land plaatsvindt.

Interplant Spray Roses Fleuramour 2022
© Fleuramour / PSG

“Liefde is magie! Het belangrijkste wat we moeten doen voor Oekraïense vrouwen, vooral nu, is het redden van de Oekraïense cultuur en tradities. En vrouwen kunnen dit alleen doen met liefde. Liefde voor jezelf, voor je geliefde, voor je kinderen en ouders, voor je werk, je land, je volk en de hele wereld. Liefde is de meest aanzienlijke magie! En het centrum van deze magie is een liefhebbende vrouw. Een vrouw kan alles als ze liefheeft. Ze heeft lief, gelooft en vult de hele wereld met haar energie. Daarom zal de liefde de wereld redden. Heb lief! En geloof in de magie van de liefde!” – Olena Driuchan, hoofdfloriste van de florale kroonluchter.

De bloemendecoratie werd op de eerste dag van het evenement geopend met een feestelijke openingsceremonie. De kroonluchter werd in de kijker gezet met een dansoptreden door Oekraïense artiesten. Een zeer mooi, maar emotioneel moment voor alle aanwezigen. De dansers, muziek en de totale ambiance waren overweldigend.

Interplant Spray Roses Fleuramour 2022
© Fleuramour / Blush Photography

Creëren met trosrozen

Waar de wondere wereld van Fleuramour eindigt na een prachtig lang weekend, gaan de kwekers verder. Wil je zelf een kleine bloemencreatie maken in dezelfde sfeer als de florale kroonluchter van Olena? Dan kunnen trosrozen niet ontbreken!

Als je zelf de magie van de trosroos hebt ontdekt, toon dan jouw creatie aan de kwekers die ervoor hebben gezorgd dat dit product nog verder in populariteit is gestegen. De trosroos is tegenwoordig van hoge kwaliteit, en kent een uitgebreide diversiteit in vorm en kleur.

Olena Driuchan heeft gebruik mogen maken van het diverse assortiment trosrozen van de volgende kwekers: Braam RosesMzurrie FlowersFlora Ola Ltd., Golden Tulip FarmsEverflora Flower FarmEldama RosesSian Flowers en de veredelaar van deze trosrozen, Interplant Roses. Samen met nog vele andere kwekers vormen zij de groep ‘World of Spray Roses’. De romantische trosrozen hebben zich een weg naar Olena’s hart geslingerd, en daarmee als hoofdproduct in haar passionele kunstwerk mogen floreren.

www.interplantroses.nl
www.worldofsprayroses.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.