Florale festivalitis

Met Rock Werchter ging de festivalzomer gisteren echt van start, met als hoogtepunt het optreden van Sir Paul McCartney. De zomerse temperaturen laten op zich wachten en ook de regen is een spelbreker, maar dat houdt de ware festivalganger niet tegen! Het middel bij uitstek om de zomermoed erin te houden en om de aandacht van een doorregend kapsel af te leiden, is een prachtige handgemaakte bloemenkam. 

Op elke festivalweide spot je ze: meisjes en vrouwen met bloemenbandjes. Wees anders, wees creatief en ga aan de slag met echte bloemen: maak je eigen bloemenkam.  Wat heb je nodig? Haarkammen, groene ijzerdraad en natuurlijk een assortiment bloemen naar eigen keuze.

Zo maak je je eigen bloemkam! 

Stap 1: Schik de bloemen naar wens. Het is het makkelijkste als je een deel van de steeltjes aan de linkerkant van de kam bevestigt en een deel van de steeltjes aan de rechterkant.

Stap 2: Zet de bloemen vast door het draad rond de stelen en door de kam te wikkelen. Maak het jezelf makkelijk door het niet per steel te doen maar per 3 of 4 stelen.

Stap 3: Draai de uiteindes van het ijzerdraad om elkaar heen.

Stap 4: Knip de stelen kort, zodat ze niet zichtbaar zijn.

Bron: Mooiwatbloemendoen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.