Florale culinaire show van Pim van den Akker

Tijdens deze inspirerende performance in het Prinsenhof in Delft op 15 november 2013 draaide het niet alleen om 13 bijzondere creaties op de catwalk maar ook om 13 bijpassende amuses.

Het werd een symbiose van vele elementen waarbij culinaire hapjes, bloemenpracht, mode, licht en muziek met elkaar werden verweven, waardoor alle zintuigen werden geprikkeld. Wat de ogen zagen werd versterkt door tegelijkertijd te proeven.

Een paar voorbeelden uit de parade van designs en smaken: één van de jurken was gemaakt van rietsigaar, kokosvezel en Heliconia, het hapje leek sprekend op een rietsigaar en was gemaakt van bittere chocolade, hazelnoot en paddenstoelen. Pim wilde voor één van zijn creaties graag met een rietsigaar werken, vanwege de zachte uitstraling en de (jeugd)herinneringen die deze waterplant bij velen oproept. Het bleek echter een uitdaging om deze te verwerken. Hiervoor moest de floral designer een speciale techniek ontwikkelen om de rietsigaar als het ware te villen. De kraag werd vervaardigd van gedroogde kokosvezel waardoor een mooie combinatie van kleur en structuur ontstond. De kleurstelling van de jurk kwam, net als de sigaar, ook terug in de gastronomische beleving. Yuri creëerde een kleine variant op de rietsigaar.

Een andere jurk was opgebouwd uit aarde, lelies en Calla’s; het hapje bestond uit aardappel, winterpeen, Zeeuws spek en zilverui. De inspiratie hiervoor kwam uit de Nederlandse bollensector. Aarde is een veelvuldig gebruikte grondstof voor bloemen en planten waarin de bollen zich al ontwikkelen voordat zij tot bloei komen. Op gastronomisch gebied is de ui het meest voorkomende en gebruikte bolgewas. Dit ingrediënt was het uitgangspunt voor de gastronomische beleving.

Pim van den Akker: “Wij willen graag vernieuwen en daarmee mensen en organisaties inspireren. Dit is de basis van onze creativiteit. De International Food Floral Fashion show laat zien tot welke schitterende resultaten een goede samenwerking kan leiden. Het was ons uitgangspunt iets te creëren wat mensen emotioneel raakt. Het werd een ongeëvenaarde ervaring waarnaar wij meer dan een jaar hebben toegewerkt.”

foodfloralfashion.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.