Floral wedding met kleurenspektakel

Alsof de verfborstel werd bovengehaald en alle bloemen een andere kleur van de regenboog hebben gekregen. Belgisch kampioen floral design Stefan Van Berlo trekt alle registers open om jou te inspireren voor een zomers trouwfeest.

Geel, oranje, roze, groen en rood. Met het thema ‘Wedding in the mix’ kun je met lisianthus alle kanten op. Kijk maar naar de spetterende fotoshoot van Stefan Van Berlo en 2Dezign.

“Omdat lisianthus een vertakte bloem is, zijn alle bloeistadia aanwezig”, weet Stefan Van Berlo. “Van knop tot half open en helemaal open wat het bloemwerk een mooi effect geeft. Het kleurenpalet is breed en prachtig en eigenlijk alleen de felle kleuren ontbreken. Bij het decoreren van de tafel heb ik daarom de zonnige uitstraling versterkt door de lisianthus te combineren met felgele citroenen en rode watermeloen. Dit gaf een waanzinnig leuk effect. Vooral met die nieuwe groene soort erbij.”

“Ik vind het ontzettend belangrijk om bloemisten te laten zien hoe creatief ons vak nog altijd is en niet te verzanden in de standaard boeketten. Vaak komen bruidsparen in de praktijk aanzetten met plaatjes van Pinterest waarmee de plank volledig wordt misgeslagen. Het is dan zaak te overtuigen dat een bruidsboeket en bruidsversiering persoonlijk is. Dat de kleur van de bruidsjurk een rol speelt, evenals de make-up en kleuren die de bruidegom draagt. Al die facetten bij elkaar vormen de basis voor het totale plaatje. Vanuit die basis koos ik voor constructies van frame met plakwerk voor het bruidsboeket en de boeketten voor de bruidsvriendinnen. Het is dus een kwestie van eerst ontwerpen en dan samenbrengen om iets unieks neer te zetten met een grote wauw-factor.”

Bij het maken van de tafeldecoraties en bruidsboeketten toont de lisianthus zich duidelijk een echte wedding bloem. Niet alleen vanwege zijn fantastische uitstraling en veelzijdigheid bij het verwerken, maar ook vanwege de voortreffelijke houdbaarheid. Voor bloemisten is het daarom goed om te weten dat als de boeketten een dag eerder worden gemaakt de lisianthussen ook op de huwelijksdag zullen stralen. Lisianthus krijgt zo steeds meer bekendheid en zal hierdoor internationaal steeds minder vaak verward worden met roos.


Wie is Stefan Van Berlo ?

Stefan Van Berlo is een bekende Belgische florist en ook internationaal is hij een bron van inspiratie. Zijn stijl is moeilijk in een vakje te proppen. Eigenzinnig en met een niet te stoppen honger naar vernieuwing weet hij zich steeds weer op een nieuwe manier te profileren. Vanuit een experimentele insteek speelt hij met vormen en contrast wat zijn bloemwerk naar de hoogste levels brengt. Eerder dacht hij dat het winnen van het Belgisch kampioenschap in 2010 het hoogtepunt van zijn carrière zou zijn. Maar precies tien jaar later werd hij in 2020 opnieuw Belgisch kampioen bloemstyling en is hij in augustus 2022 deelnemer aan het Europees kampioenschap in Polen.

www.2dezign.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.