Floral design van Teresa Skues doet je zweven

FLEUR had een exclusief interview met floral designer Teresa Skues, het brein achter de prachtige creatie op de cover van International Floral Art. Haar zwevende kolibrie komt precies écht tot leven.

Wie is Teresa Skues? 

Teresa Skues is een freelance bloemenontwerpster uit Singapore. Ze vond haar liefde voor bloemstyling een paar jaar geleden toen een vriend haar vroeg om deel te nemen aan een bloemschikcursus. Hoewel ze geen bijzondere interesse had in deze hobby, was ze heel verrast. Uiteindelijk werd ze stapelverliefd op alles wat met bloemen te maken heeft.

Teresa Skues

Teresa heeft nu haar eigen bloemenwinkel “Floral Connexion. Met een eigentijdse, architecturale stijl brengt ze vorm en structuur met de verbluffende schoonheid van bloemen en planten. Ze deelt haar liefde voor bloemstylen graag door workshops, demo’s en privélessen te geven. 

Volg Teresa Skues op Instagram en op Facebook. 

FLEUR: Heb je zelf besloten om mee te doen aan de ‘International Floral Art’ competitie of heeft iemand je overtuigd?

TERESA: “Het is de eerste keer dat ik mee doe. Ik bezit de vorige edities van het boek en ze zijn altijd een bron van inspiratie. Het was mijn vriend die me aanmoedigde om mee te doen. Ik aarzelde.” 

FLEUR: Wat betekent het om jouw creatie op de cover te zien? 

TERESA: “Ik ben echt vereerd dat mijn werk is gekozen uit al de creaties van zoveel getalenteerde designers.” 

De bessen op de borst en de bladeren als vleugels brengen de vogel op de cover van het boek echt tot leven.”

FLEUR: Kun je je werk uitleggen? Wat is het verhaal over de vogel die je hebt gemaakt? 
 
TERESA: “Mijn werk kan variëren. Het begint meestal met één ding dat me inspireert en het ontwerp ontwikkelt zich van daaruit. Voor de vogel op de cover van de International Floral Art publicatie was ik geïnspireerd door een Nepenthes bekerplant uit mijn tuin. Ik dacht dat het interessant zou zijn qua design om een kolibrie te maken die boven de bekerplant zweeft. Ik maakte een paar vogels uit draad van verschillende grootten voordat ik het correcte design vond. Het gebruik van de Callicarpa bessen op de borst en de Pittosporum bladeren als vleugels bracht de vogel echt tot leven.” 

FLEUR: Er zijn nog twee ontwerpen van jou in deze negende editie. Welk ontwerp is jouw favoriet, en welke was het leukst om te maken? 

TERESA: “Mijn favoriet was het blauwgroene bruidsboeket gemaakt van een klein spindraadframe, vedergras en kralen. Ik hou van de kleur van het vedergras en de elegantie, zachtheid en beweging van dit ontwerp.” 

“Het leukste om te maken was het ontwerp met het natuurlijk gekleurde vedergras en de chilipepers. Dit ontwerp gebruikte veel contrasterende materialen en texturen samen, alsof ze in de natuur zouden samen groeien. Je kunt het niet zien op de foto, maar het ontwerp is gemaakt op een stuk hout met veel verschillende plantaardige materialen samen. Dit ontwerp voelt heel natuurlijk en botanisch aan voor mij.” 

FLEUR: Wat wens je nog te realiseren? 

TERESA: “Ik wil altijd blijven proberen om iets te bereiken, te leren, iets te creëren en gepassioneerd blijven voor design. Ik vind dat je nooit moet stoppen met leren en er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.”

Vorm

Ontdek de nieuwe International Floral Art publicatie! 

» Haal het boek nu in huis ! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.