FloraHolland test bloemenverkoop in China

Bloemenveiling FloraHolland is gestart met verkoopproeven in China om deze markt beter te leren kennen. “Met deze trials onderzoeken we op een pragmatische manier wat wel en wat niet werkt in de Chinese markt”, stelt Guido de Wit, programmadirecteur van World Flower Exchange (WFE).

“Bijvoorbeeld hoe tien bossen bloemen bij vijf verschillende supermarkten lopen qua verkoop. Hoe reageert de consument op deze boeketten?” De bloemenveiling wil zo ook bekijken welke kleuren, soorten en variëteiten het goed doen en welke niet. Naast de proeven gebruikt WFE social listening om de Chinese markt beter te begrijpen.

Vooral het E-commerce kanaal wordt getest om de Chinese markt te bedienen. “Jongeren in China hebben nog veel meer met het mobiele kanaal dan jongeren in Nederland. Zo’n 60 procent koopt met de mobiel in China”, zegt De Wit.

Eind oktober was er een handelsmissie naar China, waaraan FloraHolland deelnam. De bloemenveiling ziet China als een belangrijke groeimarkt voor de Nederlandse bloemen- en plantenafzet.

Bron: Bloembollenvisie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.