Poetical Ikebana

59,90

In Poetical Ikebana brengt het kruim van de internationale ikebanawereld, een florale interpretatie van haiku poëzie. De verleidelijke eenvoud van de haiku, haar spaarzaam woordgebruik en subtiliteit, haar stiltes en haar diepe gronden, haar ritmes en seizoenen… het zijn maar enkele van de kenmerken die haiku met Ikebana deelt. Het resultaat is een verrassende en gevarieerde collectie die zowel door bloemsierkunstenaars als liefhebbers van de poëzie wordt gesmaakt.

Artikelnummer: 2015.122 Categorieën: , ,

Beschrijving

Poetical Ikebana is het nieuwe boek van Mit Ingelaere-Brandt. Samen met een team van Ikebana-kenners, stelde ze het boek ‘Poetical Ikebana’ samen, waarin de haiku en de aparte bloemenkunst, beide uit Japan, elkaar perfect vinden. Na een korte introductie over de verschillende Ikebana-scholen komt het bloemenwerk aan bod.

De natuurlijke kunstwerkjes beslaan zo’n 200 pagina’s, sommige begeleid van een haiku, andere indrukwekkend op zichzelf. Bloemenkunstenaars van over de hele wereld werkten aan dit project mee, met zelfs werken uit Rusland, Zimbabwe, Australië en de Verenigde Staten. De begeleidende haiku’s geven een woordelijke betekenis aan de composities en bieden zo heel wat inspiratie voor eigen werk. Een pareltje voor in de boekenkast!

Extra informatie

Gewicht 1,65 kg
Auteur

Misc.

Taal

Paginas

208

Fotografie

Misc

Formaat

,