Plant. Exploring the Botanical World

49,95

Een boeiende reis langs het plantuniversum doorheen verschillende periodes en culturen.

Foto’s en hightech micrografische scans van aquarellen, tekeningen en prenten waarin de schoonheid en diversiteit van planten tot leven komt. Deze prachtige compilatie van botanische beelden bevat zowel iconisch werk van beroemde kunstenaars, fotografen, wetenschappers en botanische illustratoren, als zeldzame en niet eerder gepubliceerde foto’s.

Uitverkocht

Artikelnummer: 2016.76 Categorieën: , , ,

Beschrijving

The ultimate gift for gardeners and art-lovers, featuring 300 of the most beautiful and pioneering botanical images ever!

Geen boek boordevol bloemencreaties maar foto’s en hightech micrografische scans van aquarellen, tekeningen en prenten waarin de schoonheid en diversiteit van planten tot leven komt. Deze prachtige compilatie van botanische beelden bevat zowel iconisch werk van beroemde kunstenaars, fotografen, wetenschappers en botanische illustratoren, als zeldzame en niet eerder gepubliceerde foto’s.

De gepubliceerde werken zijn geselecteerd en samengesteld door een internationaal panel van botanici, tuinders, kunsthistorici en museumcuratoren. Naast de meer dan 300 beelden, ook heel wat toelichting en verwijzingen met inbegrip van een verklarende woordenlijst, tijdlijn en biografieën. En – niet onbelangrijk – een kennismaking met plantentaxonomie. Kortom, het ultieme cadeau voor de plant- en kunstliefhebber!

Extra informatie

Gewicht 2 kg
Auteur

Preface: James Compton

Illustraties

+ 300

Taal

Paginas

352

Formaat

Andere suggesties…