Hideyuki Niwa – Japanese Contemporary Floral Art

39,90

Een monografie over het werk van Hideyuki Niwa. Deze florist werkt volgens een klassieke, lineaire stijl, met een nauwkeurige, spaarzame en bedachtzame plaatsing van planten en materialen – de essentiële eigenschappen van het Japanse concept wabi sabi.

Artikelnummer: 000005218 Categorieën: , ,

Beschrijving

De Japanse Hideyuki Niwa groeide op tussen de bloemen. Van jongs af vertrouwd met hun kwaliteiten, kwetsbaarheden en mogelijkheden leek floral designer worden een logische volgende stap. Op zijn twintigste studeerde hij af aan Tokio’s Flower College, wat meteen ook deuren opende bij Kamon Flower Gate Co Ltd; een rijke en vruchtbare werkomgeving waar zijn talent alleen maar aanscherpte.
Momenteel is Niwa chief designer bij het respectabele Floreal Opaque Marunouchi, gespecialiseerd in het aankleden van huwelijksceremonies en hotels, zowel in Japan als in het buitenland. De internationale wedstrijden waaraan hij deelneemt zijn persoonlijke krachtmetingen. Hij jongleert, construeert en experimenteert met bloemen. Zijn broer en co-ontwerper Sinji steunt hem in deze constante zoektocht.
Als vennoten werken ze samen onder de naam “Mixture”. Hideyuki’s klassieke, lineaire stijl, met een nauwkeurige, spaarzame en bedachtzame plaatsing van planten en materialen – de essentiële eigenschappen van het Japanse concept wabi sabi – leverden hem terecht de “Bronze Leaf” in de editie 2010/2011 en de “Golden Leaf” in de editie 2012/2013 op in de prestigieuze International Floral Art van Stichting Kunstboek.

Extra informatie

Gewicht 1,265 kg
Auteur

Hideyuki Niwa

Illustraties

75

Taal

Paginas

96

Fotografie

Kiyokazu Nakajima

Uitgeverij

Formaat

,