Helleborus

49,00

Artikelnummer: 000003844 Categorieën: ,

Beschrijving

Helleborus. Winterroos: “De eerste uitgebreide publicatie in het Nederlands over de winterbloeier Helleborus. De vroege bloei van Helleborus in een spectrum van kleuren maakt haar tot een graag geziene gast in de tuin van elke plantenliefhebber. Helleborus is een ontdekkingsreis in de kleurenrijkdom van deze plant: gele, witte, roze en blauwe soorten, maar ook witte met een roze randje, gele met een oranje hartje, roze met roze meeldraden.”
 
Harry van Trier geeft in zijn inleiding een inzicht in de verschillende soorten Helleborus. Waar komt Helleborus vandaan? Hoe ziet de plant eruit? Hanneke van Dijk neemt de lezer dan weer mee naar de tuin en vertelt meer over verzorging, ziektes en mogelijke plantcombinaties.
 
De lezer maakt voorts ook kennis met drie vooraanstaande kwekers van deze prilbloeiende plant: Hans Kramer (kwekerij De Hessenhof, Ede, NL), Thierry Van Paemel (Het Wilgenbroek, Oostkamp, B) en Koen Van Poucke (Sint-Niklaas, B). Hun liefde voor deze plant, hun zoektocht naar nieuwe kleuren en hun visie op de toekomst vormen een boeiend verhaal.

Extra informatie

Gewicht 1,319 kg
Auteur

Harry van Trier

ISBN
Ontwerp
Lengte
Illustraties

250

Taal

Paginas

144

Fotografie
Uitgeverij

Realisaties
Formaat

Ondertitel

Winterroos

Reeks