Fleur Creatief – Lente 2017

6,99

In deze lente editie weer heel wat vrolijke en oogstrelende creaties, met als extra:

De lente is een seizoen van frisse en vrolijke kleuren. Een aangename afwisseling na een donkere en sombere winter. En toch … volgens de trend Fade wordt het voorjaar ook gekenmerkt door de keerzijde van het happy-gevoel. We streven ernaar om altijd gelukkig te zijn, maar hebben ook wel eens te maken met moeilijke momenten en met de mindere kanten van het leven … Met frisse lentebloemen willen we een tegengewicht bieden aan deze dramatische lente en een hoopvol signaal geven.

We stellen in dit nummer twee lentebloemen in de kijker. Enerzijds de Helleborus die de heel prille lente aankondigt. Hoewel deze bloem erg fragiel oogt, kan ze zelfs de sneeuw trotseren en is ze dus een voorbode van de lente. Anderzijds anemonen, echte lentebloemen.Ze zijn heel elegant en geven een bijzonder sierlijk karakter aan creaties.

Met het thema ‘Paasnest’ duiken we helemaal de lente in. Nestjes staan symbool voor nieuw leven. Je vindt ze in alle mogelijke vormen en ook onze floristen hebben zelf hun eigen paasnest ontworpen. Met vrolijke noppen gaan we helemaal de creatieve toer op. De Japanse kunstenares Yayoi Kusama neemt ons even mee in haar inspirerende bollen- en noppenwereld.

Werken met papier is weer helemaal in. De Australische florist Asahi So experimenteerde met papier en bloemen. We stellen hem graag voor en tonen ook bloemwerk met papieren bloemen.

Met Timo Bolte trekken we naar Wenen en dompelen we ons even onder in de Jugendstil, maar dan wel vertaald in bloemen.

Als extraatje in dit nummer geven we je 5 tips met lentebloemen. Op een heel eenvoudige manier haal je zo de lente binnen.

Veel lees- en bloemschikplezier!

Op voorraad

Beschrijving

De lente editie 2017 staat bol van bloemencreaties in frisse lentekleuren. Werken van o.a. Asahi So, Carles Fontanillas, Fred Verhaeghe & leerlingen PTI Kortrijk, Hilde De Mo, Ilse Palmaers, Ivan Poelman, Jan Deridder, Moniek Vanden Berghe, Nadine Van Acker, Rani Vermeulen, Timo Bolte, Tom De Wilde, Werner Crollet, Tomas De Bruyne, Floos, Emc

Extra informatie

Gewicht 0,256 kg
Taal

Paginas

88

Fotografie

Photo Studio Graphics

Uitgeverij

Reeks

Editie 1 2017 – Lente