Fleur Creatief – Herfst 2014

6,99

Heel wat b(l)loeiende herfstcreaties in deze najaarseditie 2014! Met speciale aandacht voor tafeldecoraties en heel wat werk van de Duitse meesterbinder Gregor Lersch.

Op voorraad

Beschrijving

Herfst doet denken aan schitterende boswandelingen. De zon geeft de kleurende herfstbladeren extra kleur. De gevallen bladeren ritselen onder je voeten. Je ontdekt kastanjes, eikels, allerlei bessen, mooie paddenstoelen … De herfst is ook rijk aan een eigen assortiment van bloemen met als ster de Chrysant.

Gregor Lersch, Ivan Poelman, Jan Deridder, Luc Milissen, Nico Canters, Stefan Van Berlo en Stijn Cuvelier brengen creaties met bessen, spelen met bladsoorten, zetten de roos in herfstkleuren in de kijker en tekenen voor een arrangement met een bloeiende orchideeënplant.

Herfst betekent ook het jachtseizoen. De gastronomische gasttafel wordt rijk gevuld met fazant, everzwijn, hert, paddenstoelen, vijgen … Hoe kleden we zo’n herfsttafel floraal aan? We geven je hierbij acht ideetjes, gerealiseerd tijdens de wedstrijd tafeldecoratie op Fleuramour 2013. Opdracht was het realiseren van een florale jachttafel met als bijkomende inspiratiebron het servies ‘Pure’ van Pascale Naessens. Pascale houdt van een gezellige ‘pure keuken’ met heel veel groenten en fruit. Geen wonder dat bloemen in haar leven ook een heel grote rol spelen.

We zitten inderdaad in de laatste rechte lijn naar Fleuramour, ons internationaal bloemschikevent in Alden Biesen. We lichten alvast een tipje van de sluier op en laten je kennismaken met ons programma. Timo Bolte is dit jaar een van onze gastfloristen. Timo is een gedreven, enthousiaste en jonge floral designer uit Wenen. We hadden een gesprek met hem en stellen hem nu alvast graag aan je voor. Zijn ‘floral headpieces’ die hij dit voorjaar in samenwerking met VIP Roses van Sassen creëerde, illustreren het artikel. Altijd opnieuw mensen fascineren met bloemen, bijzondere momenten creëren en verrassen is zijn doel. Fleuramour wordt opnieuw een heus bloemenfeest met bloemsierkunstenaars uit België, maar ook uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië, Australië, Libanon, Amerika …Ze krijgen opnieuw de mooiste bloemen ter beschikking om ons met hun creaties te verrassen!

We wensen je veel florale herfstinspiratie en zien er alvast naar uit om je te begroeten op Fleuramour! An Theunynck

Extra informatie

Gewicht 0,266 kg
Auteur
ISBN
Ontwerp
Lengte
Illustraties
Taal

Paginas

88

Fotografie
Uitgeverij

Realisaties
Ondertitel

Editie 4 2014 – herfst

Reeks