Bound Plus. Floral Craftsmanship n° 2

75,00

Het boek “Bound Plus” brengt gebonden werkstukken en boeketten

  • > Bruidsboeketten, handgebonden boeketten, …
  • > Door meesterbinder Gregor Lersch
  • > Een breed spectrum aan technische mogelijkheden

Een must-have!

Beschrijving

Alweer een boek over floraal handwerk en technieken? Met deze vraag begint Gregor Lersch zijn nieuwste boek. Het boek “Florales Handwerk” is een naslagwerk over arrangementen, steekwerk… en het boek “Modern Floral Christmas Works” toont werk rond de kersttijd.

In het boek “Bound Plus” worden gebonden werkstukken en boeketten (bruidsboeketten, handgebonden boeketten) getoond. Soms zelfs werkstukken waarvan je niet meer kan vermoeden dat hun oorsprong in een boeket ligt. Je ontdekt in dit boek een breed spectrum aan technische mogelijkheden en werkvormen. Belangrijk is ook dat er heel wat voorbeelden getoond worden. Het is pas in de praktijk dat een techniek begrijpelijk wordt en dat je kan vaststellen dat de gekozen techniek al/niet zinvol is.

Zoals we van Gregor Lersch gewoon zijn, krijgen we in dit boek ook inzicht in het wordingsproces van een arrangement en wordt erop gewezen dat het gebruik van dezelfde technieken tot heel verschillende resultaten kan leiden door verschillende inspiratiebronnen. Je komt ook te weten wat de bedoeling is van de arrangementen, wat het oorspronkelijke idee is en hoe een werkstuk kan veranderen in de loop van het ontstaansproces. Hierbij speelt de verhouding van contrasten een grote rol, maar ook de gebruikte materialen en de vormingsprincipes zijn belangrijk.

Dit boek wil een inspiratiebron zijn voor floristen en wil ertoe aanzetten om individuele creaties met de bindtechniek te maken, een onuitputtelijk thema.

Extra informatie

Gewicht 1,825 kg
Auteur

Gregor Lersch

Illustraties

+ 500

Taal

,

Paginas

328

Formaat

,

Ondertitel

Floral Craftsmanship n° 2