Fleurs Des Dames: ‘t stad in de bloemetjes

Van 10 tot 13 april overspoelde de Koninklijke Unie van Floristen van België (sectie Antwerpen) het Antwerpse stadhuis met prachtige bloemwerken. Bezielers Stefan Van Berlo en Dirk de Goede verzamelden voor deze vijfde editie twintig floristen die de 450-jarige ‘Old Lady’ letterlijk in de bloemetjes zetten. 

Zo’n 7.000 liefhebbers bezochten afgelopen maand de vijfde editie van Fleur Des Dames. De verschillende historische zalen van het Antwerpse stadhuis werden gehuld in bloemen. “De voorbije jaren organiseerden we Fleur Des Dames in de Antwerpse school De Dames waar we telkens twee dagen terechtkonden. Voor deze vijfde editie gingen we op zoek naar een nieuwe locatie. Het Antwerpse Stadhuis stond als favoriet op ons wensenlijstje. Dat het een feestjaar voor het gebouw blijkt, is mooi meegenomen. Bovendien kregen we hier de mogelijkheid om de creaties vier dagen tentoon te stellen”, lichtte voorzitter Stefan Van Berlo toe.

Lees het volledige artikel in het Fleurmagazine van mei!

Twintig floristen kregen op voorhand de kans om een kijkje te nemen in het stadhuis en een ruimte uit te kiezen. Stefan gaf de voorkeur aan de trouwzaal en decoreerde de kamer met prachtige poederroze en blanke rozen. “De trouwzaal is een romantische ruimte die hoge verwachtingen creëert bij de bezoekers. Ik koos ervoor om de kleuren van het interieur te laten terugkeren in de bloemen.” Collega en medeorganisator Dirk de Goede nam het marktplein onder handen. Het standbeeld van Brabo werd omringd door prachtige werken met zo’n 2.500 Alstroemeria’s en 1.500 viooltjes.

Nocturne
Op zaterdagavond werd een vipavond en ontving het gezelschap enkele honderden bezoekers voor een florale show met de Franse koningin Marie-Antoinette als inspiratiebron. Televisiegezicht Nina De Man en Stefan Van Berlo namen de presentatie voor hun rekening. Die avond werden er ook enkele werken van floristen Stijn Simaeys, Carry Groeneweg, Stefan Van Berlo, Dirk De Goede, Stijn Maddelein en bloemenzaak ‘T kranske geveild voor het goede doel.

www.fleursdesdames.be 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.