[email protected] floriste Annick Mertens toont veerkracht

Annick Mertens is professioneel floriste en medewerkster aan het [email protected] magazine. Ze heeft haar eigen bloemenzaak ‘Onverbloemd’, organiseert workshops en demonstraties en maakt bloemwerk voor evenementen. Ook voor haar waren de voorbije maanden in coronatijd niet makkelijk.

Dag Annick. De voorbije maanden moesten veel floristen het over een andere boeg gooien: evenementen werden geannuleerd en winkels moesten sluiten. Hoe heb jij die periode beleefd?

Advertising
 

“We hebben snel geschakeld en onze manier van werken helemaal aangepast. Veerkrachtig en creatief uit de hoek komen was noodzakelijk. Gelukkig zijn we altijd aan de slag gebleven”, vertelt Annick aan de FLEUR redactie.

“Onze focus verschoof volledig naar de webshop en ook de sociale media werden nog belangrijker. We organiseerden leveringen aan huis met onder andere DIY-pakketten die de klanten dan thuis konden maken, omdat we de workshops moesten annuleren. Tijdens de eerste maanden hebben we zelfs gratis geleverd in het Waasland, bij ons in de buurt. Zo leerden de mensen de winkel beter kennen, wat natuurlijk ook een vorm van promotie was.”

© Annick Mertens, Onverbloemd

Hoe belangrijk was die extra promotie voor jou op dat moment?

“Enorm belangrijk. De communicatie en promotie verliepen via Facebook en Instagram, want de klanten konden niet naar de winkel komen. We hadden dus ook goed beeldmateriaal nodig van onze bloemstukken. De creaties in [email protected] worden altijd heel mooi in beeld gebracht door fotograaf Kurt Dekeyzer van Studio PSG. Daar komt wel wat bij kijken: de positie van het bloemwerk moet goed zijn, het kleedje van het model moet juist vallen… Plots moest ik dat allemaal zelf doen, wat toch niet eenvoudig was. Gelukkig heb ik een schattig buurmeisje met mooie blonde krullen. Hét perfecte model om te poseren met de bloemstukken voor de zomer”, lacht Annick.

Leuk! Al lijkt dat ook behoorlijk tijdsintensief, niet?

“Klopt, maar ik zie dit echt als een investering. Bovendien merkte ik dat hoe meer ik inzette op sociale media, hoe meer reacties ik kreeg. Ook voor de webshop is goede fotografie heel belangrijk.”

Dat kunnen we alleen maar beamen. Hoe gaat het nu met jou en de winkel?

“Het gaat vrij goed. Ik vind het belangrijk om te zeggen dat er, naast al het negatieve, ook écht wel positieve elementen geweest zijn tijdens de voorbije maanden. Nog meer dan anders was er nood aan verbondenheid. En hoe kan je nu meer verbondenheid creëren dan met bloemen? De mensen toonden hun emoties in een boeket dat ze lieten leveren bij familie en vrienden die ze moesten missen. De boodschappen die we dan op de kaartjes moesten schrijven, waren vaak heel ontroerend. De kracht van bloemen is dus weer eens duidelijk geworden.”

www.onverbloemd.be

2 thoughts on “[email protected] floriste Annick Mertens toont veerkracht

 • In de Fleur Creatief @home special van voorjaar 2019 heeft Annick Mertens een reuzenpaasei gemaakt. Graag zou ik deze ook maken, maar ik weet niet hoe groot het (deelbaar ?) paasei is. De oasis ring van 20 cm moet erin passen, maar daarvoor zou ik graag weten welk ei ik moet gebruiken.
  Is het mogelijk om mij hier antwoord op te geven?
  Alvast hartelijk dank.

  Beantwoorden
  • Dag Marijke,

   Bedankt voor je vraag.
   Ik geef ze door aan onze Fleur floriste Annick en houd je op de hoogte.

   Fijne dag verder!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.