Fleuramour verwacht jou op florale wedstrijden

Ben jij een getalenteerd florist? Is tafels decoreren een van jouw échte passies? Maak je graag een bruidsboeket? Of ben je een student die zijn kunnen wil tonen ? Dan zijn de florale wedstrijden van Fleuramour iets voor jou !

Het thema van Fleuramour 2018 is ‘Urban Roots’. We wonen steeds vaker in steden. In onze vrije tijd gaan we op zoek naar een stukje natuur, naar onze natuurlijke roots. De florale wedstrijden staan dan ook in het teken van dit thema.

Je kan kiezen uit 3 competities :

1. Bruidsboeket maken (voor PROFS)

Maak een bruidsboeket voor een bruid met Urban Roots. Laat je inspireren door kunstvormen van de moderne stad : graffiti en kunstenaars als Banksy. Een mooie foto van de bruid en van je inspiratiebron zijn noodzakelijk en worden bij het boeket gepresenteerd. Zorg ervoor dat je creatie bij je bruid past en ook draagbaar is!

Deze wedstrijd staat open voor professionele floristen. Ben je zelfstandig florist of werk je in een bloemenzaak, dan is deze wedstrijd iets voor jou. Maar, deze competitie staat ook open voor wie net zijn bloemschikdiploma op zak heeft en graag zijn talent wil tonen.

2. Tafeldecoratie maken (voor PROFS)
Céline Moureau ©studioPSG.be

Realiseer een verrassende picknicktafel voor twee personen, een bijzonder dinertje waar mensen met ‘Urban Roots’ met plezier voor gaan picknicken.

Je krijgt drie op elkaar gestapelde houten palletten ter beschikking als picknicktafel. Voorzie zelf een tafellaken of bordonderleggers. Je gebruikt steekschuim van Smithers-Oasis in je hoofddecoratie.

Deze wedstrijd staat open voor professionele floristen. Ben je werkzaam als zelfstandig florist of werk je in een bloemenzaak, dan is deze wedstrijd iets voor jou.

3. Wedstrijd voor STUDENTEN

De organisatie verwacht twee aparte werkstukken.

  • Joren Vanovertveldt ©Fleuramour

    Een groen tafereel: dat kan een vegetatieve kader zijn maar ook een paravent. 80 % vegetatief materiaal moet in deze opdracht verwerkt worden.

  • Buitenopdracht ‘alternatieve plantenboom’ : de materiaalkeuze is vrij, maar 80 % moet vegetatief zijn.

Deze wedstrijd staat open voor leerlingen uit het floristenonderwijs: zowel voor cursisten uit het dag- (< 21 jaar) als avondonderwijs, alsook voor leerlingen onder leercontract. Bij de prijsuitreiking zullen er wel aparte categorieën zijn voor – 21-jarigen en voor + 21-jarigen.

Schrijf je in

Zin gekregen? Aarzel dan niet en geef je meteen op als kandidaat ! Het inschrijvingsformulier en de wedstrijdreglementen vind je hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *