Eerste foto’s Chrysantenfestival (13-21 oktober)

Tussen 13 en 21 oktober vindt het Chrysantenfestival plaats in de Japanse Tuin in Hasselt. Tom De Houwer, die de publiekstrekker realiseerde op Fleuramour, trakteert je op bijzondere chrysantencreaties. Wij gingen al een kijkje nemen en spraken met de architect.

Advertising

“Dit is het beste moment om de Japanse Tuin te bezoeken”, aanschouwt bloemenkunstenaar Tom De Houwer de herfstige kleurenpracht. “De Japanse Tuin is sowieso al een bezoek waard, de bladeren hebben momenteel prachtige kleurschakeringen én je krijgt er nu nog unieke chrysantencreaties bij ook.”

Zintuiglijke beleving

De Houwer heeft alles minutieus voorbereid en uitgewerkt met een team van zo’n 60 mensen. “Voor het Chrysantenfestival wou ik een aantal kunstwerken met chrysanten ontwerpen, met als artistiek vertrekpunt ‘Sensei Senses’, wat zoveel betekent als leraar van de zintuigen.” Met dit project wil de florist van Fleur Creatief dan ook graag de Japanse traditie uitbeelden en de zintuiglijke beleving versterken.

Op je route door de Japanse Tuin loop je verschillende chrysantencombinaties tegen het lijf, waarbij de floraal vormgever je zintuigen bespeelt. Elke creatie heeft een bijzonder verhaal, zoals je in de slideshow zult merken.

Waarom chrysanten?

De bontgekleurde chrysanten verbinden Japan en België. Van oudsher vieren Japanners de bloeiperiode van de chrysanten als het begin van de herfst. De chrysant staat in de Japanse traditie symbool voor een lang leven en voor de Japanse keizer. Tijdens het festival is de Japanse Tuin in Hasselt versierd met in totaal 2.000 chrysanten.

Bij daglicht of verlicht

Je kan het Chrysantenfestival van 13 tot 21 oktober 2018 bezoeken in de Japanse Tuin in Hasselt van 10 tot 17 uur. Op zaterdag kan je de chrysantencreaties bij verlichting in het donker bewonderen tot 23 uur. Ook een aanrader!

>> Meer info

 

Praktisch: 13-21 oktober 2018, maandag gesloten, dinsdag-vrijdag en zondag 10u-17u, zaterdagen 10u-23u

Locatie: Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, 3500 Hasselt

Tickets: online te koop via de website www.japansetuin.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *