Chrysantenfestival in Japanse Tuin [FOTO’S]

Vorig weekend eindigde het Chrysantenfestival in de Japanse Tuin in Hasselt. Tom De Houwer trakteerde je op bijzondere chrysantencreaties.

In een vorige nieuwsbrief toonden we je al een reeks foto’s van het Chrysantenfestival overdag, maar deze beelden van Kris Van De Sande willen we je niet onthouden. Aanschouw de chrysantencreaties onder meer in het donker met sfeervolle verlichting…

“Dit was het beste moment om de Japanse Tuin te bezoeken”, vertelt bloemenkunstenaar Tom De Houwer. “De Japanse Tuin is sowieso al een bezoek waard, de bladeren hebben in deze periode prachtige kleurschakeringen én nu kreeg je er nog unieke chrysantencreaties bij ook.”

Zintuiglijke beleving

De Houwer had alles minutieus voorbereid en uitgewerkt met een team van zo’n 60 mensen. “Voor het Chrysantenfestival wou ik een aantal kunstwerken met chrysanten ontwerpen, met als artistiek vertrekpunt ‘Sensei Senses’, wat zoveel betekent als leraar van de zintuigen.” Met dit project wou de florist van Fleur Creatief dan ook graag de Japanse traditie uitbeelden en de zintuiglijke beleving versterken.

Op je route door de Japanse Tuin liep je verschillende chrysantencombinaties tegen het lijf, waarbij de floraal vormgever je zintuigen bespeelde.

Waarom chrysanten?

De bontgekleurde chrysanten verbinden Japan en België. Van oudsher vieren Japanners de bloeiperiode van de chrysanten als het begin van de herfst. De chrysant staat in de Japanse traditie symbool voor een lang leven en voor de Japanse keizer. Tijdens het festival is de Japanse Tuin in Hasselt versierd met in totaal 2.000 chrysanten.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.