Fleuramour 2014

De 19de editie van Fleuramour in Alden Biesen stond dit jaar in het teken van “Fashion & Design”. Naast Fleuramour, Passie voor bloemen, was het thema dit jaar ‘Van Marie-Antoinette tot steampunk’. Voor het eerst was er dit jaar een nocturne op zaterdagavond.

De fashion -bloemenshow van Lana Lichman stond centraal met prachtige bloemenkostuums van Tahnee Crockford . Lana’s collega Tamara Watson die  gekleed was in een prachtig barok kostuum, vertolkte op een schitterende manier Marie-Antoinette… Een echte steampunk lady. Orchideeën en vooral Vanda’s van Anco sierden de kledij en haartooi gerealiseerd door Fabien Ticket & Pierre Alcaraz.

Marie-Antoinette vonden we ook terug in de creaties van Timo Bolte (D) . Deze Duitse florist die in Wenen werkzaam is, maakte prachtige rozenboeketten van Vip Roses in de vazen van het park Schönbrunn, waar Marie-Antoinette veel van haar tijd doorbracht.

De stap van Fashion naar parfum is snel gezet. Dirk De Goede creëerde met Gerbera een leuke kamer voor het parfum Oilily. En ook de bruidsboeketten werden geïnspireerd door parfum. Linx zorgde voor passende bruidskledij.

De erekoer van het kasteel werd dit jaar door Martine Mommen, Luc Milissen & team omgetoverd tot een floraal labyrint met zomerbloemen  –  www.summerflowers.nl. Grootse structuren in felle kleuren werden ingevuld met duizenden bloemen van verschillende variëteiten en kleuren.

De kerk werd een Chrysantenparadijs (www.fides.nl) met een golvende bloemenbeweging centraal en grootse Chrysantenbloemen en structuren in de zijbeuken en achter het altaar. Jan Deridder tekende voor dit design.

In het volgende nummer meer over de projecten van o.a. Moniek Vanden Berghe, Geert Pattyn, Ivan Poelman, Dave Van Reeth, Charlotte Bartholomé, Thierry Polart, Tom De Houwer, Annick Mertens, Stijn Simaeys, Linda Huguenay, Carla Vanheusden, Els Vuylstele, Jantine van Bruggen, Natallia Sakalova, Robin Van Nuffelen, Sofie De Boeck, Chiel Vanclee en Ilse Palmaers, Iryna Byelobrova en team, Lucinda van der Ploeg, Sören Van Laer en Greet Verheyden, Marcel van Dijk, Frank Timmermans, Jan Aartsen & Peter Boeykens, Neill Strain, Studio Italia, Angelica Lacarbonara, Régine Motmans, Annick Mosconi, haar leerlingen en Jacques Castagné, Jolien Vanderstappen en Angelo Giuffrida, Chantal Post, Nico Canters, Toni Tibbits, Ioachim Erema, Mélanie Mertens, Alicia André, Rilana Picard, Mélanie Mahin, Chiel Vanclee & Ilse Palmaers en Joe Massie .

Voor de bloemen en decoratief groen tijdens Fleuramour zorgden o.a. Agora, G-Fresh, FloraHolland, LM Flower Fashion Group, Sonneveld, Vollering en Pieter Kolk met Hortensia, Eucharis.nu, Calla.nl, Adomex, Orca Green, Concept Factory, Fides, Zentoo en Deliflor en www.justchrys.com met Chrysanten, Cymbidium (www.orchids-info.com), Holstein met Gerbera en www.colouredbygerbera.com, www.yourlily.com met lelies, Anthura met Anthurium, Gloriosakwekers Richard van Ruiten, Glorious Gloriosa en Nico Ruizendaal, Marginpar met Clematis, Hypericum, Gloriosa …, Porta Nova roses, Fransen Roses met Myrna+, Lovelylisi en Montana en Marcel van der Lugt met Lisianthus, Avalanche groep en Meijer Roses met Avalanche rozen, Babstar, Vanda van Anco, Tulipspecialist.com, Corn Bak met Bromelia, Schoneveld met Cyclamen, Van der Deijl Roses, Princess Roses, Walter Grootscholen en Phalaenova voor Phalaenopsis

Smithers-Oasis stelde steekschuim en andere hulpmaterialen ter beschikking. Potten en materialen werden ook ter beschikking gesteld van Alflora, Serax, D&M Depot. MK Illumination zorgde voor stralende lichtprojecten.

www.crystalflowers.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.