Fleuramour, 20 jaar verliefd op bloemen

Fleuramour blaast dit jaar 20 kaarsjes uit en dat laten we in Fleur Magazine niet onopgemerkt voorbijgaan. Al 20 jaar lang viert Fleuramour de liefde voor kunstig bloemenwerk. We eren het bloemschikevent dan ook met een reportage van liefdevolle bruidsboeketten. Hip hip hoera!

Bij het samenstellen van de boeketten baseerden de floristen zich op de jurk van het model, foto’s van de aquarelkunst van Dominique Bar en de hoedjes van Cap’a di Carina.

   Fleuramour_fleurmagazineJantine Van Bruggen kreeg de opdracht een boeket voor een strakke zwart-witte jurk te maken. In de zilveren Oasis® Elegant Bouquet Holder verzamelde Jantine een fleurig groen en wit boeket, om extra te contrasteren met het zwart van de jurk. Jantines bedoeling was om het boeket strak en simpel te houden, maar tegelijk toch ook sierlijk en elegant. Het netje dat ze om de boekethouder weefde, creëert een knus huwelijksnestje.

Fleuramour_fleurmagazineDe Indonesische floriste Irmawati Indah creëerde met twee verschillende soorten rozenblaadjes een charmant dieprood boeketje, dé kleur van de liefde. Om een speelse toets aan het boeketje te geven, reeg ze enkele rode parels in de bundel koperdraad die vanuit het boeket naar beneden hangt. Het frisse roze accent in het hart van het boeket maakt het geheel wat luchtiger.

Voor de feesteditie van Fleuramour zijn we ook nog op zoek naar getalenteerde floristen om deel te nemen aan de westrijden.

Lees het volledige artikel in het juninummer van Fleurmagazine.

Fleuramour_fleurmagazine

Wendy Mandik, eveneens een floriste uit Indonesië, koos voor het rijke spectrum van roze. In haar boeket verwerkte ze Dianthus, rozen, Dendranthema, Eustoma en Limonium. De twee roze linten vouwde ze bloesend langs de kern van het boeket. Als kers op de taart kreeg het Miss Fashion-model een bruidshoedje van Cap’a Di Carina.

Ook in het hoedje bij het Fleuramour_fleurmagazinewerk van Dave Van Reeth zien we het typische kleurenpalet van Cap’a Di Carina terugkomen. De twee accessoires matchen perfect. Daves bruidsboeket is zeer handig om dragen met het touwtje dat hij aan beide zijden ervan bevestigde. De vorm van zijn creatie doet denken aan een tros druiven aan een wijnrank. Verwijst Dave alvast naar water bij de wijn doen, iets dat bij elk huwelijk komt kijken?

De Fleuramour_fleurmagazineOostenrijkse Bernadette Skobek wist op onnavolgbare wijze de abstractie van Dominique Bars werk over te nemen in haar warrige boeket. De zachte roze kleur van Skobeks creatie vormt een mooi contrast met het frisse groen, verweven doorheen heel het boeket. De originele toevoeging van peulvruchten en bosbessen laat niet alleen onze ogen watertanden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.