Het mooiste van Fleuramour in foto’s

“Ongelooflijk de moeite waard”, “Onwaarschijnlijk mooie bloemendesigns” en “Alweer een topeditie!”. De reacties op social media over Fleuramour 2019 liegen er niet om. Dankzij het werk van honderden floristen is de 24ste editie van het internationale bloemenfestival een schot in de roos geworden. De mooiste beelden van de strafste creaties? Die laten we graag nog een keer loeihard op jou los.

Advertising
 

Bloemenplaneet

De Italiaanse Angelica Lacarbonara hield met verve de traditie van verbluffende eyecatchers op de binnenkoer hoog. Een ruimteschip dat landt op een bloemenplaneet, muziek van James Bond, duizelingwekkend mooie bloemen met als top of the bill een feeëriek kleurenpalet aan rozen. Dit was ‘Back to the Future’ op zijn best!

Bloemenmuur

10.000 glinsterende waterflesjes, 25.000 duurzaam geteelde bloemen, een fascinerend lichtspel. Bezoekers van de kerk konden er maar geen genoeg van krijgen. Enig idee hoeveel profielfoto’s deze bloemenmuur vandaag zou sieren? De ecologische boodschap (dat je flesjes ook kunt recycleren) zorgde voor het nodige groene sausje. De Nederlanders Frank Timmerman en Peter Boeijkens hadden het duidelijk goed bekeken. Het gat in het midden van de muur fungeerde als instagramwaardige doorgang. Aan een waslijn kon je je tip voor een betere wereld hangen. Na afloop werden de bloemenvaasjes weggeschonken aan rusthuizen en een vereniging voor autistische kinderen.

 

Onderwaterwereld

De verrassingsprijs van Fleuramour gaat naar de Nederlandse Sandra Attema. Met een sprookjesachtige onderwaterwereld in blacklight oogstte zij bijzonder veel applaus. De schitterende aankleding, de buitengewoon stemmige muziek en het feit dat je doorheen het kunstwerk kon lopen, maakten van dit werk een topcreatie waarvan de fotografie nog jaren zal opduiken. Haar belevingsformule kunnen we andere designers alleen maar aanbevelen. Do we need to say that we want to see her back next year?

Walvis

Nogmaals een warme oproep voor het ontwerpen van herkenbare figuren. In de zoektocht naar een jonger publiek scoorden niet enkel de drie bovenstaande creaties supergoed. Met name kinderen waren massaal weg van de levensechte walvis van Céline Moureau, beplakt met duizenden zonnebloempitten. De blauwe verlichting, het koraalrif met bloemen en de bijhorende kwallen kwamen in de koepelvormige kelderruimte uitstekend tot hun recht.

Andere blikvangers

Fleuramour zou Fleuramour niet zijn zonder de tientallen kleinere maar daarom niet minder geniale bloemencreaties. Stuk voor stuk pareltjes die getuigen van een bijzondere techniek en een buitengewoon gevoel voor schoonheid. Een – veel te kleine – selectie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: