Fleur de winter op met een Gentse azalea

De woonplant van de maand december is dé sfeermaker van dienst tijdens donkere winterdagen: de azalea. Deze rijkelijke langbloeier is beschikbaar in een kleurenpalet van meer dan 150 verschillende variëteiten. De VLAM laat je de voordelen van deze Gentse schone zien! 

In de donkerste maanden van het jaar zoeken we naar middeltjes om leven en kleur in onze woonomgeving te krijgen. Daar kan de azalea een aardig handje bij helpen. De vrolijke azalea is een aanwinst voor het interieur. Maar hoe kan je je klant daarvan overtuigen? Dat kan onder andere door te argumenteren dat je al voor een heel schappelijke prijs een prachtige, langbloeiende kamerplant die in heel veel verschillende interieurstijlen past in huis haalt.

Advertising
 

Gentse azalea
Gentse azalea

Laagblijvend versus op stam
Voor een strak design zijn laagblijvende azalea’s in bloempotten of schalen uit robuuste materialen zoals keramiek doorgaans heel geslaagd. In een overwegend wit interieur passen zowel de witte, roze of rode azalea’s. Een strakke cache-pot doet de azalea hier helemaal tot zijn recht komen.Voor een natuurlijk design combineer je azalea’s met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout. Ook een afwerking in kleuren als baksteenrood, mosgroen of betongrijs levert een natuurlijk effect op.Een wat warmere look krijg je bijvoorbeeld met een azalea op stam die aan beide zijden van een deur plaatst als warm welkom of op een kast of bijzettafeltje.

Nog meer interieurtips nodig? Klik dan hier!

Zalige kleuren
De Vlaamse azaleakwekers hebben door selectie een rijke waaier aan kleuren en bloemen beschikbaar. Er zijn maar liefst 150 verschillende variëteiten te verkrijgen. Naast rood, roze en wit zijn er ook tweekleurige variëteiten waaronder bloemen met een anders kleurig randje. Ook het aantal bloemblaadjes varieert, wat de keuze laat tussen minder of meer bloemenrijkdom.

Slim aankopen
De Gentse azalea heeft een lange bloeitijd maar ook een lang verkoopseizoen. Je vindt hem in de winkel van augustus tot mei. Kies voor een azalea waarvan de bloemknoppen al wat open zijn. Je moet de bloemkleur al kunnen zien. Gekrulde blaadjes duiden op een gebrekkige verzorging en deze azalea koop je beter niet.

Tips voor de consument
Als je je klanten de volgende tips meegeeft, hebben ze tot zes weken plezier van hun azalea:
– Zet de azalea niet in de buurt van een warmtebron maar ook niet in een tochtige hal.
– Geef de azalea voldoende (indirect) licht
– Geef 2 maal per week water door de azalea maximaal een half uurtje in een kuipje water te zetten. Laat de azalea daarna goed uitdruppen en zet hem met ‘droge voeten’ terug op zijn plaats.
– Bemesten is niet nodig.

>>> gentseazalea.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: