FLEUR pakt uit met extra voorjaarsfestival ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’

Het is lente en dat willen we vieren! Daarom organiseert FLEUR dit jaar niet één, maar twee bloemenfestivals voor floristen en liefhebbers. Naast het jaarlijks event in september, organiseren we nu ook de speciale voorjaarseditie ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’. Die zal plaatsvinden van 20 tot en met 22 mei in en rond het kasteel, de abdij en de kristalfabriek van Val Saint Lambert, nabij Luik. Tickets zijn nu al verkrijgbaar aan voordeelprijs.

Duizenden bloemen in een wereld van kristal

Het voorjaarsfestival Fleuramour – Crystal & Flowers dompelt je onder in een betoverende florale sfeer. Je ontdekt er duizenden bloemen in allerlei kleuren en variëteiten, verwerkt in indrukwekkende decoraties van floristen uit heel België. Ook de fascinerende wereld van de kristalkunst staat tijdens deze editie in de kijker. De naam zegt het al, Fleuramour – Crystal & Flowers verenigt twee bijzonder nobele en krachtige producten: bloemen en kristal.

Op het programma:

  • Floraal parcours doorheen de historische gebouwen van Val Saint Lambert
  • LIVE demonstraties bloemsierkunst en kristalblazen
  • Bezoek aan de befaamde kristalfabriek en het museum
  • Wedstrijden bloemschikken voor liefhebbers en professionals
  • Gezellige pop-up markt met hebbedingen voor bloemisten, tuin- en decoratieliefhebbers

En veel meer!

Bloemenexpositie Fleuramour - Crystal & Flowers, 20-22 mei 2022 in en rond het kasteel en de kristalfabriek van Val Saint Lambert
Bloemenexpositie Fleuramour – Crystal & Flowers, 20-22 mei 2022 © Studio PSG

Château du Val Saint Lambert

Het voorjaarsfestival vindt plaats in en rond de kristalfabriek van Val Saint Lambert, het kasteel en de oude cisterciënzer abdij in Seraing, nabij Luik. Fleuramour – Crystal & Flowers geeft liefhebbers de unieke kans om dit prachtige domein en haar boeiende geschiedenis te ontdekken.

Je komt er terecht in een stukje industriële geschiedenis. Hier zag het vermaarde kristal van Val Saint Lambert het levenslicht om vervolgens wereldfaam te verwerven. Het bijhorende kasteel laat een bijzondere indruk na en de gerestaureerde abdij zal door haar grootsheid meerdere monden doen openvallen! Aangekleed met bloemen, is dit domein een echte topbestemming in het weekend van 20 – 22 mei.

  • Château du Val Saint Lambert
  • Château du Val Saint Lambert

Wedstrijd bloemstyling: ‘Floral Tea Time’

Ben je student, liefhebber of een pro in bloemschikken? Toon ons je creativiteit en neem deel aan de wedstrijd! Het thema van deze wedstrijd is een verwijzing naar de Engelse ‘Afternoon Tea’. Als deelnemer creëer je een fleurig theepartijtje waarin bloemen de hoofdrol spelen. Denk aan een leuke theepot en kopjes met bloemen, bladeren, mos… Maar ook speelse bloementaarten, cupcakes of tafelversiering. Wees creatief.

De bloemendecoratie mag door de deelnemer thuis voorbereid worden. De afwerking kan ter plaatste gebeuren in Val Saint Lambert. Alle creaties zullen tentoongesteld worden in het kasteel. Bovendien maken de deelnemers kans op heel wat leuke prijzen! Meer info en het reglement vind je hier.

Op de pinterestpagina van Fleuramour vind je alvast heel wat inspiratie… Vergeet niet om tijdig in te schrijven voor de wedstrijd!

Tickets & info

Tickets voor Fleuramour – Crystal & Flowers zijn in voorverkoop verkrijgbaar op www.crystalflowers.be. Bestel nu al jouw tickets met korting!

Ticketprijs: € 20 voorverkoop | € 22 aan de kassa | kinderen -12 jaar gratis
Datum en openingsuren: Van 20 tot en met 22 mei 2022, elke dag van 10 tot 18 uur
Adres: Esplanade du Val Saint Lambert, 4100 Seraing (B)


Achter de schermen meewerken aan Fleuramour? Dat kan!

Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan? Er zijn verschillende manieren om deel te nemen aan Fleuramour – Crystal & Flowers. Uiteraard kan je gewoon langskomen als bezoeker, maar je kan ook achter de schermen meewerken aan het event.

🌷 Wil jij als florist zelf een bloemendecoratie verzorgen (klein of groot) voor Fleuramour – Crystal & Flowers? Neem dan hier contact op met de organisatie.

🌷 Help je graag mee als vrijwilliger voor, tijdens of na het evenement? Er zijn allerlei verschillende taken. Denk aan het opbouwen van de structuren voor bloemendecoraties, helpen vaststeken van bloemen, kleine creaties maken, toezicht houden in het kasteel, verstrekken van info aan bezoekers,…. Stuur een mailtje naar [email protected] om je aan te melden.

www.crystalflowers.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.