Finalisten ‘Mijn Bloemist van het Jaar’ bekend

De 3 bloemenwinkels die zich hebben geplaatst voor de finale van de verkiezing “Mijn Bloemist van het Jaar” zijn bekend: The Greenroom Isabellahof uit Oostburg, Medinilla bloemsierkunst uit Tilburg en Vloedgraven interieur & decorations uit Wijhe. 

Zij zullen met elkaar de strijd aangaan om de titel ‘Mijn bloemist van het jaar 2015-2016’. Op 4 november wordt de winnaar bekendgemaakt. De zomeropdracht voor de verkiezing bestond uit het bedenken van een omzetvergrotende verkoopactie. Dat leidde tot volgende resulaten:

The Greenroom Isabellahof
De actie van Isabellahof was erop gericht om permanente bewoners en toeristen uit omliggende groeigemeenten naar de winkel te trekken en daarmee de klantenkring (en omzet) te vergroten.De actie van Isabellahof kwam erop neer dat het strand naar de winkel werd gebracht. De Zeeuwse vakantiesferen waren in en om de winkel terug te vinden. Om klanten te trekken zijn op diverse toeristische trekpleisters in west Zeeuws-Vlaanderen flyers met een symbolisch zakje zand uitgedeeld. Hiermee ontving men 25% korting op bloemwerk en maakte men bovendien kans op een opgemaakte vaas t.w.v. € 80. De actie duurde 4 weken en heeft in die periode geleid tot veel publiciteit, o.a. in lokale kranten zoals de PZC en de Eenhoornkrant. Daarnaast was er een forse groei van het aantal klanten in de actieperiode en een omzetstijging van 63%.
Medinilla

De rustigste week van het jaar voor Medinilla is traditioneel de Tilburgse kermisweek (dit jaar van 18 – 25 juli). De zomeractie moest hier verandering in brengen. Het team van Medinilla bedacht een actie die aansloot bij de kermissfeer: het Rad van Fortuin. Klanten die een minimale besteding van € 7,50 deden mochten aan het rad draaien en maakten daarmee kans op leuke prijzen. Bovendien ontving elke klant een kortingsbon voor een volgende aankoop in de maanden augustus of september, waardoor ook het herhaalbezoek werd gestimuleerd. De actie leidde in de kermisweek tot een omzetstijging van 37% t.o.v. eerdere jaren. Daarnaast waren er 35% meer bezoekers. Neveneffecten waren een forse groei van het aantal ‘likes’ op de facebookpagina van Medinilla en vanwege de actieve betrokkenheid, een hoge motivatie van alle medewerkers.

Vloedgraven Interieur en Decorations

Vloedgraven ontwikkelde een actie die moest leiden tot een omzetstijging van 60% t.o.v. 2014 tussen 4 en 8 augustus. In samenwerking met kweker Jos Sloot en zijn vrouw Dycke (bekend van het TV-programma “Boer zoekt vrouw”) werd hiervoor een gladiolenactie bedacht (2 bossen voor € 5 + mogelijkheid om een gladiolen-vaas erbij te kopen). De gladiolen werden verkocht via de winkel en via een bakfiets die rondging door het dorp. De actie werd afgesloten met een Meet & Greet, waarbij klanten Jos en Dycke alles konden vragen over gladiolen. Het inzetten van bekende Nederlanders zorgde voor veel aandacht en extra traffic. De actie leidde tot diverse publicaties in lokale en regionale bladen. Het aantal klanten groeide fors, evenals de omzet (+90% t.o.v. 2014)

Finaleronde
In de finaleronde worden de 3 bedrijven bezocht door de vakjury, waarbij een uitgebreide bedrijfsbeoordeling op de agenda staat. Daarnaast krijgen de finalisten 2x een bezoek van een mysteryshopper. Op woensdag 4 november wordt de winnaar bekendgemaakt, tijdens de VBW-Ledendag in Aalsmeer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.