De Ficus benjamina opent plechtig het jaar

De Ficus benjamina is aan een stevige comeback bezig! Een prachtig blad en een mooie bouw maken van ficus een van de populairste woonplanten en binnenbomen die er zijn. De plant behoort tot de familie van de Moraceae (moerbeifamilie), waartoe ook vijg, rubberboom en hopplant horen. 

Herkomst 
Ficus benjamina groeit in Zuid- en Zuidoost Azië en Australië. De grootste Ficus benjamina staat in India met een kroon diameter van 131 meter en meer dan 1775 luchtwortels, waarmee de boom wordt gesteund.

Advertising
 

Eigenschappen
Het geslacht Ficus is groot. Ficus benjamina is de meest veelzijdige soort in het assortiment. Kenmerkend aan de plant zijn de 3-13 cm lange, ovale bladeren met een toegespitste bladpunt en het witte melksap in de houtige stammen, stelen en blaadjes. Opmerkelijk is dat de ficusbloem niet op een bloem lijkt. Het is een zogenoemde schijnvrucht. De plant gaat pas bloeien als hij volwassen is. Als kamerplant worden vooral jeugdvormen van ficus aangeboden, die deze schijnvruchten ( bloemen) nog niet vertonen.

Verkoop– en presentatietips 
Dankzij de mooie vorm, sterke uitstraling en gemakkelijke verzorging is ficus zeer geschikt voor studenten, kantoren, publieke ruimtes en plantenliefhebbers met weinig tijd of amper groene vingers. Het feit dat ficus jaarrond een groene luchtzuiveraar is, spreekt consumenten meestal erg aan, net als het feit dat de plant in de lente en zomer ook op het balkon of terras kan en daar voor een tropische sfeer zorgt. Omdat ficus bekend staat grote plant, kan het handig zijn ook kleinere maten te laten zien die prima kunnen dienen als tafel- of bureauplant. Grand, vert, uni, flammé – le Ficus est une plante totem superbe qui vous aidera à  surmonter la grisaille de l’hiver.

mooiwatplantendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: